0

Κρύο vs ζεστό νερό: Ποιο κάνει περισσότερο καλό στην υγεία?

Η δίψα είναι ένα «καμπανάκι» που χτυπά ο οργανισμός μας για να μας προστατέψει από μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση που δεν είναι άλλη από την αφυδάτωση.

Έτσι για να σβήσει κάποιος τη δίψα του πίνει είτε ζεστό είτε κρύο νερό. Ποιο όμως είναι καλύτερο για τον οργανισμό μας;
Ζεστό νερό
Ένα από τα μεγαλύτερο πλεονεκτήματά του είναι ότι ανακουφίζει το στομάχι. Σύμφωνα με την αρχαία ινδική επιστήμη, Αγιουρβέδα όταν πίνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό νωρίς το πρωί τότε ενεργοποιείται το πεπτικό μας σύστημα, το οποίο βοηθά στην αποφυγή της δυσπεψίας.
Αποτοξινώνει
Το ζεστό νερό βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού ενώ βάση μελετών, εμποδίζει την εκδήλωση δερματικών προβλημάτων όπως είναι αυτό της ακμής.
Αναπνεύστε ελεύθερα
Το ζεστό νερό βοηθάει σημαντικά τους ανθρώπους που πάσχουν από ρινική συμφόρηση και προβλήματα στο λαιμό. Και αυτό γιατί ένα ποτήρι ζεστό νερό μπορεί να λειτουργήσει ως ένα φυσικό αποχρεμπτικό.

Νικά τον πόνο
Επειδή το ζεστό νερό αυξάνει τη ροή του αίματος προς τους ιστούς, μπορεί να λειτουργήσει και ως μία εξαιρετική φυσική βοήθεια, προσφέροντας ανακούφιση από τον πόνο. Ως εκ τούτου, εάν αντιμετωπίζετε συχνά πόνο στις αρθρώσεις ή κράμπες της περιόδου, καλό θα ήταν να πίνετε ζεστό νερό.
Κρύο νερό
Από την άλλη η καταναλωση κρύου νερού θεωρείται ότι είναι ιδανική για όσους ασκούνται.
Όπως είναι γνωστό κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, αυξάνεται τη θερμοκρασία του σώματός οπότε για να επανέλθει η θερμοκρασία του οργανισμού σε φυσιολογικά πλαίσια συνίσταται να πίνουμε κρύο νερό.
Καταπολεμά τη θερμοπληξία
Το καλοκαίρι πλησιάζει και καλό είναι να γνωρίζουμε ότι το πόσιμο κρύο νερό είναι καλό για την υγεία μας, γιατί απορροφάται πιο γρήγορα από το σώμα σε σύγκριση με το ζεστό.
Σύμμαχος στο αδυνάτισμα.
Το κρύο νερό όπως και το κρύο ντους συμβάλλει δυναμικά σε αυτή την τακτική, αυξάνοντας το μεταβολικό ρυθμό.
Ποιο είναι καλύτερο;
Οι γνώμες των ειδικών διίστανται αφού ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το ζεστό νερό αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και προστατεύει τα εσωτερικά όργανα ενώ σε περιόδους καύσωνα ενδείκνυται το κρύο νερό.




Μαρία Γλένη
healthreport
revealedtheninthwave.blogspot.gr/2016/03/vs.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top