0

Η...οικονομικότερη πρώτη ύλη για την κατασκευή χειροποίητων κεριών είναι ταυπολείμματα από καμμένα/χρησιμοποιημένα κεριά, αλλά και όλα εκείνα τα μεγάλων διαστάσεων απλά κεριά, όπου κι αν τα βρείτε σε φτηνές τιμές, προσφορές κλπ. και που μπορείτε να λιώσετε εκ νέου, να εμπλουτίσετε με χρώμα, άρωμα, πρόσθετα διακοσμητικά, δημιουργώνταςκαινούργια και όποιου τύπου και σχεδίου.




Συχνά θα βρείτε τέτοια απλά λευκά κεριά σε τιμές χαμηλότερεςκαι από 1-2 ευρώ/κομμάτι και είναι πράγματι μια συμφέρουσαλύση για την παραγωγή νέων κεριών, αν σκεφτείτε ότι η τιμή μιας απλής παραφίνης μέσης ποιότητας σε πλάκα, ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 4-5 ευρώ /κιλό και όσο ανεβαίνει η ποιότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πχ πιο εύκαμπη, ήδηχρωματισμένη κλπ. αντίστοιχα προς τα πάνωδιαφοροποιούνται και οι τιμές.


Ο οικονομικότερος τύπος παραφίνης είναι αυτός σε πλάκες, για την σε κόκκους, νιφάδες, σκόνη κλπ. ακόμη και ίδιας ακριβώς σε ποιότητα θα πληρώσετε παραπάνω, ενώ ο απλούστερος τρόπος για να τεμαχίσετε πλάκες παραφίνης χρησιμοποιώντας κάθε φορά την ποσότητα που σας χρειάζεται, είναι να την πετάξετε με δύναμη 2-3 φορές στο δάπεδο αφού πριν την έχετε κλείσει σε μια πλαστικήσακούλα.

Σε σχέση με την προσφερόμενη ποικιλία της εγχώριας αγοράς σε προϊόντα/υλικά για κάθε άλλου είδους χειροτεχνίες, τα είδη κηροπλαστικής είναι ελαφρώς ...αδικημένα, πολύ λίγα τα εξειδικευμένα καταστήματα, σε όλα βεβαίως τα καταστήματα εμπορίας κεριών μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για το που θα βρείτε πρώτες ύλες (παραφίνες, μελισσοκέρι, κερί σε ζελέ κλπ) ενώ εκεί πουσίγουρα θα ξέρουν κάτι παραπάνω για το που στην περιοχή σας θα προμηθευτείτε πρώτεςύλες για κατασκευή κεριών είναι ...στηνεκκλησία της γειτονιάς σας. Τα υπολείμματα των εκκλησιαστικών κεριών παραλαμβάνονται ανάτακτά χρονικά διαστήματα από ειδικές βιοτεχνίες, λιώνονται και ....επιστρέφουν ως καινούργιακεριά και σε αυτού του τύπου τις επιχειρήσεις, κατά κανόνα, μπορείτε να προμηθευτείτε πρώτες ύλες, απλώς συγκρίνετε τιμές με εκείνες άλλων καταστημάτων οι διαφοροποιήσεις σε αρκετές περιπτώσεις είναι μεγάλες ακόμη και για την ίδια ακριβώς ποιότητα κεριού.

Αν ασχολείστε ή σκοπεύετε να ασχοληθείτε ερασιτεχνικά μεν συστηματικά δε με τοχόμπυ της κηροπλαστικής, οι μεγάλεςσυσκευασίες παραφίνης των 25 ή και παραπάνω κιλών σαφέστατα συμφέρουν σε σχέση με τις μικρές ενώ για on line παραγγελίες τόσο σε υλικά όσο και απλά έτοιμα κεριά για διακόσμηση/εξωτερική επεξεργασία, ρωτήστε πριν και κάποιους φίλους, αν τυχόν τους ενδιαφέρει η αγορά παρόμοιων ειδών, ώστε να μοιραστείτε τα μεταφορικά/ταχυδρομικά ή αφού επιλέξετε από που θα τα προμηθευτείτε ρωτήστε αν υπάρχει δυνατότητα παραλαβής απευθείας από τον χώρο τους και όχιμέσω ταχυδρομείου/κούριερ παραλαβής, το κέρδος ειδικά σε παραγγελίες με μεγάλο βάρος δεν είναι καθόλου αμελητέο.

Και...
nimbus-candles.eu Τα πάντα που θα σας χρειαστούν για να κατασκευάσετε χειροποίητα κεριά σόγιας, με μιαςεναλλακτικής μορφής πρώτη ύλη, πιοοικολογική από την παραφίνη. Ενδιαφέρουσα πρόταση και τοπλήρες βασικό πακέτο κηροπλαστικής, που περιλαμβάνει κερί σόγιας, 3 γυάλινα δοχεία και 5 θήκες ρεσώ, φυτίλια, χρώμα και άρωμα στην τιμή των 16 ευρώ, τόσο για αρχάριουςπου επιθυμούν να "πειραματιστούν" για πρώτη φορά στην διαδικασία όσο για δώρα.

pacoartcenter.gr
Το πληρέστερο ίσως κατάστημα ειδών κηροπλαστικής στην ελληνική αγορά. Εκτός από την πολύμεγάλη ποικιλία σε κάθε μορφής καλούπια, θα βρείτε χρώματα, προϊόντα και διακοσμητικά για τηνεξωτερική επεξεργασία-διακόσμηση κεριών, αρώματα, αλλά και εργαλεία - εξαρτήματα, έτοιμααπλά κεριά για διακόσμηση και πρώτες ύλες σε όλους τους τύπους (παραφίνες, μελισσοκέρι, κερί σε ζελέ κλπ) όλα σε σχετικά καλές τιμές, ενώ για παραγγελίες άνω των 70ευρώ και βάρους έως 3 κιλά,δεν υπάρχει χρέωση ταχυδρομικών εξόδων.




hobbywood.gr
Στοιχειώδης συλλογή σε όλα τα είδη χωρίς ιδιαίτερη ποικιλία παρά μόνον στα χρώματα τόσο γιαχρωματισμό πρώτης ύλης αλλά και την εξωτερική/διακοσμητική επεξεργασία κεριών, πολύ πρακτική επιλογή τα χρωματιστά φύλλα κεριού προς 1ευρώ/κομμάτι για όπου χρειάζεστεμικρές και διαφορετικών αποχρώσεων ποσότητες χρωματιστού κεριού, ενώ από τις καλύτερεςτιμές της αγοράς και αυτή της απλής παραφίνης σε κόκκους 3,90ευρώ/κιλό.

greekbooks.gr
Είδη κηροπλαστικής κατασκευής της φίρμας Art and Hobby, θα βρείτε καλούπια, χρώματα, αρώματα, φυτίλια, κάποιες πολύ ιδιαίτερηςμορφής παραφίνες (έτοιμες χρωματισμένες σε μπρονζέ ή χρυσαφί απόχρωση, δίχρωμεςνιφάδες παραφίνης κλπ) όμως οι τιμές είναι σχεδόν ...απαγορευτικές.

art-tarkasis.gr
Εκτός όλων των άλλων, θα βρείτε εύπλαστηπαραφίνη για κατασκευή καλλιτεχνικώνκεριών (σε σχήμα λουλουδιών, φύλλων κππ) ήπρόσθετων σχεδίων σε απλά κεριά σε πολύ καλή τιμή αναλογικά με την ποιότητα και ταχαρακτηριστικά της 4.50 ευρώ/κιλό.

candlemaking.gr
Όχι ιδιαίτερα πλούσια συλλογή στα λοιπά είδη, αλλά θα βρείτε όλα τα βασικά είδη σε πρώτη ύλη σεκαλές τιμές, η συσκευασία 5 κιλών απλής λευκής παραφίνης προς 11 ευρώ, ίσως η πιοοικονομική και συμφέρουσα επιλογή στην ελληνική αγορά.

ergastirimorfes.gr
Λίγα από όλα όσα θα χρειαστείτε για την κατασκευή χειροποίητων κεριών από ένα κατάστημα που δεν εξειδικεύεται στα είδη κηροπλαστικής, αν όμως αυτό που σας ενδιαφέρει είναι η εξωτερικήμετατροπή/διακόσμηση απλώς κεριών, θα βρείτε τα πάντα σε χρώματα, κόλλες, ειδικά προϊόντα, είδη ντεκουπάζ κλπ.

arthobby.gr
Τα πάντα, από τα έτσι κι αλλιώς λιγοστάδιατιθέμενα είδη σε άλλα παρεμφερή καταστήματα θα τα βρείτε σε καλύτερεςτιμές, πλην του έτοιμου μείγματοςπαραφίνης -στεατίνης σε σκόνη προς 3,95ευρώ/κιλό που είναι από τις σχετικά πιο συμφέρουσες τιμές της αγοράς.

keri.gr
Βιοτεχνία κηροπλαστικής που διαθέτειέτοιμα κεριά σε τιμές αλλά και ποσότητεςχοντρικής, αν όμως σας ενδιαφέρει η εξωτερική επεξεργασία/διακόσμηση απλών άσπρωνκυλινδρικών κεριών ή λαμπάδων (για δώρα, εποχιακές διακοσμήσεις-δραστηριότητες όπως μπαζάρς συλλόγων, σχολείων κλπ.) κι αν χρειάζεστε το λιγότερο 30-40 τέτοια κεριά, πουθενά δεν θα τα βρείτε σε τέτοια ποικιλία μεγεθών και σε τιμή (για τα μεγάλα κεριά) περίπου 1 ευρώ/κομμάτι, τα μικρότεραακόμη λιγότερο.

chemspec.com
Μια από τις μεγαλύτερες συλλογές σε υλικά/είδη κηροπλαστικής της εγχώριας αγοράς, που όμως από το internet θα πάρετε μόνο γενική εικόνα για τα προϊόντα ανά είδος-ούτε τιμές υπάρχουν στο site- για κάθε πρόσθετη πληροφορία θα πρέπει να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά ή με email ή αν μένετε στην Αττική να επισκεφτείτε το κατάστημα που βρίσκεται στο Μοσχάτο.

dekor.gr
Έτοιμα κεριά και λαμπάδες σε πολύ μεγάλη ποικιλία και ιδιαίτερα καλές τιμές, αν σας ενδιαφέρει ηεξωτερική μόνον επεξεργασία/διακόσμηση κεριών αλλά και οι καλύτερες τιμές σε παραφίνη τρίμμα λευκό ή χρωματισμένο προς 2.50 και 3.20/ευρώ ανά κιλό, αντίστοιχα.



Κατά σειρά κόστους το ακριβότερο υλικό στην κατασκευή χειροποίητων κεριών είναι αυτό της πρώτης ύλης και στην συνέχεια των καλουπιών. Φυτίλια, χρώματα και αρώματα δεν κοστίζουν ακριβά και πολύ μικρές οι διαφορές από όπου κι αν επιλέξετε να τα προμηθευτείτε.
Σε παρεμφερή καταστήματα του εξωτερικού, οι τιμές παραφίνης είναι σε γενικές γραμμές ίδιες, εκτός αν πετύχετε κάποια ειδική προσφορά, προσθέτοντας όμως και το κόστος μεταφοράς, πολύ συχνά μεγαλύτερο και από την ίδια την αξία των προϊόντων που θα αγοράσετε, δεν σας συμφέρει σε καμιά περίπτωση, γι΄αυτό το μόνο που θα μπορούσε να ενδιαφέρει από την σχετική αγορά του εξωτερικού είναι εκείνο των καλουπιών και αυτό αν δεν σας καλύπτουν οι επιλογές οποιουδήποτε δοχείου, συσκευασίες, φορμάκια γλυκών κλπ που θαυμάσια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτήν την χρήση.

Στα περισσότερα από τα εξειδικευμένα e-shops τουεξωτερικού σε είδη κηροπλαστικής και οι τιμές καλουπιών, συνυπολογίζοντας τα ταχυδρομικά,αυξάνονται πολύ παραπάνω από εκείνες της εγχώριας αγοράς, πάρα πολλά δεν κάνουν καν αποστολές στην Ελλάδα, συνεπώς το μόνον που μπορεί να συμφέρει είναι κάποια μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση, κάποιες εποχιακές προσφορές με δωρεάν αποστολή κλπ. και τέτοιου είδους "τύχες" μπορείτε κατά καιρούς να βρείτε στον ...συνήθη ύποπτο της παγκόσμιας αγοράς για κάθε είδους προϊόντα το ebay, όπου πραγματικά αξίζει τον κόπο από καιρό εις καιρό να ρίχνετε μια ματιά τι οικονομικό υπάρχειδιαθέσιμο σε καλούπια για πολύ ιδιαίτερα ή εποχιακά (π.χ χριστουγεννιάτικα κεριά)


soulouposeto.gr/2014/08/blog-post.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top