0
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αφαιρέσουμε την σκουριά από ένα μέταλλο ο πιο εύκολος και οικολογικός τρόπος είναι ο εξής:ΥΛΙΚΑ
1/4 της κούπας μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο
Οξυζενέ
1 κουτάλι
1 μπολ
1 συρματάκι κουζίνας ή σφουγγάρι
1 πετσέτα


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε στο μπολ το 1/4 της κούπας μαγειρική σόδα και το 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο. Στην συνέχεια ρίχνουμε το οξυζενέ σιγά σιγά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώσπου να δέσει το μείγμα μας σαν πάστα. Στην συνέχεια βάζουμε στο συρματάκι μας ή το σφουγγάρι λίγο από το μείγμα μας και τρίβουμε την επιφάνεια της σκουριάς για περίπου 5 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα μας να δράσει για 30 – 40 λεπτά επάνω στην επιφάνεια. Τέλος με μία νωπή πετσέτα καθαρίζουμε το αντικείμενο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για να μη σκουριάζουν καινούρια εργαλεία που χρησιμοποιούμε στο εξοχικό ή στο σπίτι μας. Πριν τα αποθηκεύσετε για την επόμενη χρήση μπορείτε να προλάβετε την σκουριά πριν δημιουργηθεί αλείφοντας τα με λίγο λάδι.

Για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα που δεν βγαίνουν απλά με το συρματάκι από «τον καμένο πάτο του τηγανιού» ο ευκολότερος τρόπος είναι να βάλετε λίγο ελαιόλαδο και από πάνω σε ίσα μέρη αλάτι και να το τρίψετε με το συρματάκι στην συνέχεια πλύνετε το με υγρό πιάτων και ο πάτος της κατσαρόλας ή του τηγανιού θα είναι σαν καινούριος.
easyandcheap.blogspot.gr/2012/04/blog-post_20.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top