0

25+ ιδιαίτερα ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ για τον χώρο της ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Aπό απλώς ...ιδιαίτερα έως απολύτως εκκεντρικά, H επιλογή και οι συνδυασμοί είναι θέμα γούστου και τιταιριάζει πιο πολύ στο γενικό ύφος της κουζίνας σας, για παράδειγμα όλες οι κατασκευές από κονσερβοκούτια ή μπουκάλια θα "δέσουν" περισσότερο σε πιο μοντέρνουσχεδιασμού χώρους, ενώ τα συρμάτινα καλάθια, ένα καπέλο φωτιστικού φτιαγμένο από ένα ...κόσκινο ή ένα ψάθινο καλάθι, είναι στοιχεία απόλυτα ταιριαστά με κλασσικάδιαμορφωμένες κουζίνες που υπερτερεί τοξύλο σε σχέση με το inox.

Η κεντρική ιδέα, κοινή για όλες τις κατασκευές, δεν είναι παρά το να προσαρμόσετεένα απλό ντουί σε ένα ιδιόμορφο "καπέλο" φωτιστικού που μπορεί να είναι οποιοδήποτε μαγειρικό σκεύος με σχήμα κατάλληλο για αυτήν την χρήση, βάζα, μπουκάλια, μπωλ, ψάθινα ή συρμάτινα καλάθια, κονσερβοκούτια κλπ ή να δημιουργήσετε μια πιο πολύπλοκη σύνθεση σε στυλπολύφωτου χρησιμοποιώντας τον σκελετό από οποιοδήποτε φωτιστικό που απλώς θα πλαισιώσετεμε κάποια ανάλογα στοιχεία όπως πχ κουταλάκια, πηρούνια κλπ.

Αν χρησιμοποιήσετε ως καπέλο ενός τέτοιου φωτιστικού κάποιο αντικείμενο μικρού όγκου πχ βάζο, μπουκάλι, κονσερβοκούτι κλπ. το ομορφότεροαποτέλεσμα θα δώσει στον χώρο αν σε μια βάσηστερεωμένη στο ταβάνι προσαρμόσετε δύο ή καιπαραπάνω ίδια κομμάτια, απ΄ότι αν κρεμάσετε έναμεμονωμένο.


Η πιο απλή τέτοιου είδους μετατροπή για να φτιάξετε το δικό σας ...χειροποίητοφωτιστικό για την κουζίνα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα από τα πολύ φθηνά απλάinox φωτιστικά κουζίνας που θα βρείτε σε πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού και που θα βάψετεκαι θα διακοσμήσετε όπως εσείς θέλετε δίνοντας του μια εντελώςδιαφορετική από την αρχική του όψη. Το ίδιο ακριβώς μπορείτε βεβαίως να κάνετε ακόμη κι αν χρησιμοποιήσετε ένα οποιοδήποτε μαγειρικό σκεύος, να βάψετε δηλαδή ένα ταψάκι, σουρωτήρια, μια φόρμα για κέικ ή ένα μεταλλικό κουτί από μπισκότα κλπ. σε όποια απόχρωση σας αρέσει, να δώσετε αν θέλετε στην επιφάνειά τους αντικέ όψη κλπ.

Στον χώρο της κουζίνας, πέραν του σωστού φωτισμού, είναι σημαντική και η πρακτικότητα των φωτιστικών ώστε να μπορούν εύκολα να καθαρίζονται αφού είναι κάτι που θα το κάνετε πολύ πιο συχνά από όσο για παράδειγμα στα φώτα ενός υπνοδωματίου.

Γι΄αυτό και οι μεταλλικές, γυάλινες ή ξύλινεςκατασκευές είναι οι πιο βολικές από αυτήν την άποψη, ενώ δεν θα σας εξυπηρετήσει ιδιαίτερα οποιοδήποτε φωτιστικό περιλαμβάνει στον σχεδιασμό του ύφασμα, χαρτί κλπ.

Όπου χρειαστεί να κόψετε γυαλί κι αν δεν διαθέτετε τα κατάλληλα εργαλεία ή εμπειρία σε παρόμοιες εργασίεςπροτιμότερο είναι να ζητήσετε από ένα κατάστημα μετζάμια να το κάνει αντί για εσάς, όλες τις μεταλλικέςκατασκευές όπου απαιτείται να τις τρυπήσετε για να περαστεί το ντουί θα το κάνετε με ένα απλό ηλεκτρικό τρυπάνι γενικής χρήσης και φυσικά επιλέξτε λάμπαμεγέθους και ισχύος ανάλογων με το υλικό του καπέλου, ώστε το φως να διαχέεται σωστά σε ολόκληρο τον χώρο.













































































































































soulouposeto.gr/2014/05/20.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top