0

ΙΔΕΕΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ κυλινδρικό ΚΟΥΤΙ αποθήκευσης.
Σχεδόν κάθε ...σκουπίδι, κάθε άχρηστη συσκευασία τροφίμων απ΄όσες καταλήγουν στον κάδο απορριμάτων, μπορεί να μετατραπεί σε ένα διαφορετικό αντικείμενο, απλώς διακοσμητικό ή και χρηστικό. Ορισμένες τέτοιες συσκευασίες, λόγω του σχήματος και τηςποιότητας του υλικού τους που είναι περισσότερο ανθεκτική από κάποιες άλλες προσφέρονται παραπάνω για DIY κατασκευές όπως π.χ το κυλινδρικό χαρτονένιο κουτί από τα πατατάκια Pringles που θα βρείτε σε όλα τα super markets.

Εκτός από ένα τέτοιο κουτί θα χρειαστείτε:
Διακοσμητικό χαρτί - Ύφασμα - ένα κομμάτι φαρδιά Δαντέλα - ένα διακοσμητικό Κουμπί - ένα κομματάκι Λάστιχο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα λεπτό λαστιχάκι για τα μαλλιά), ένα κομμάτι σκληρό Χαρτόνι, Κόλλα ή θερμοκολητικό πιστόλι, ψαλίδι, κοπίδι, χάρακα, 4 ξύλινα μικράποδαράκια (θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη για κατασκευές-decoupage κλπ), ελάχιστη ποσότητα ακρυλικής μπογιάς.

Υπολογίστε πόσο θέλετε να είναι το μήκος του κουτιού που θα κατασκευάσετε καικόψτε ανάλογα το κουτί στις δύο άκρες, με το κοπίδι.
Με την βοήθεια του χάρακακόψτε με το κοπίδι ή το ψαλίδι τον χάρτινο κύλινδρο, ακριβώς στη μέση, δημιουργώντας το άνοιγμα του κουτιού.

Χρησιμοποιώντας για οδηγότην εσωτερική στρογγυλήπλευρά, ενός από τα δύοπλαϊνά κομμένα μέρη, κόψτε δυο κύκλους από χαρτόνι, που θα αποτελέσουν τα δυοπλαϊνά μέρη του κουτιού.
Ντύστε με την βοήθεια της κόλλας τόσο το κεντρικό μέρος του κουτιού όσο και τα δύο πλαϊνά με ύφασμα.


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιου είδους υφάσματος και αποχρώσεις εσείς θέλετε, πάντως το τελικό αποτέλεσμα προκύπτει ομορφότερο αν υπάρχει μια αντίθεσηανάμεσα στα μοτίβα, ενώ τα δύο πλαϊνά μέρη μπορείτε και να τα βάψετε - ταμπονάρετε στις άκρες με χρώμα, όπως και αντί για ύφασμα να χρησιμοποιήσετε χαρτίκαι decoupage, γενικά η επιμέρουςδιακόσμηση της κατασκευής είναι θέμαγούστου.
Κολλήστε τα δύο πλαϊνά κομμάτια με την κόλλα πάνω στο κάτω-μπροστινό μέρος του χάρτινου κυλίνδρου, με τρόπο που το επάνωμέρος να ανοίγει ανεμπόδιστα. Είναι το μόνο λεπτό σημείο της όλης κατασκευής, κάντε μερικές δοκιμές για να βεβαιωθείτε ότι το κουτί ανοίγει σωστά πριν οριστικοποιήσετε την κόλληση στα πλαϊνά μέρη.

Κόψτε την δαντέλλα σε δύο ίσα με το μήκοςτου κουτιού κομμάτια και κολλήστε τα στο πάνω και κάτω μέρος του ανοίγματος με τρόπο που το επάνω μέρος, όταν το κουτί είναιανοιχτό, να περισσεύει ελαφρά προς τα κάτω, καλύπτοντας το άνοιγμα, ενώ η δαντέλα στο κάτω μέρος της κατασκευής θαεφάπτεται σε ολόκληρο το φάρδος της πάνω στο κουτί.
Κάντε μια τρύπα με το ψαλίδι ακριβώς στοκέντρο, κόψτε το λαστιχάκι και περάστε το στην τρύπα κάνοντας έναν κόμπο στο πίσωεσωτερικό μέρος, έτσι ώστε να αποκτήσει μορφή θηλιάς - "κουμπότρυπας" και ακριβώς στο ίδιο ύψος και στο κάτω μέρος του κουτιούκολλήστε το κουμπί, με τρόπο που να μπορεί να πιαστεί από το λαστιχάκι.

Βάψτε τα ποδαράκια με όποια απόχρωση μπογιάς θέλετε και κολλήστε τα με την κόλλα στις τέσσερις κάτω άκρες του κουτιού.

Για να διακοσμήσετε επιπλέον τηνεξωτερική του όψη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιου είδους πρόσθεταδιακοσμητικά στοιχεία από ύφασμα, χαρτί, κορδέλες, υφασμάτινα λουλούδια κλπ. θέλετε, που απλώς θα τα κολλήσετε με την κόλλα.

Ανάλογα με το μέγεθος που θα επιλέξετε να έχει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θήκη για γυαλιά, μπιζουτιέρα, για αποθήκευση κάθε είδους μικροαντικειμένων, ενώ θαυμάσια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κουτί δώρουγια μικρά αντικείμενα.

Είναι μια εξαιρετικά καλαίσθητη καιιδιαίτερη κατασκευή με πολύ μικρό κόστοςκαι ασφαλώς εκτός από την χρήση της συγκεκριμένης συσκευασίας μπορείτε να φτιάξετε και μεγαλύτερα τέτοια κυλινδρικά κουτιά, το μόνο που επιπλέον θα χρειαστεί ναδημιουργήσετε και το κεντρικό κομμάτι της κατασκευής από σκληρό χαρτόνι και σε όποιο μέγεθος-διάμετρο εσείς θέλετε.soulouposeto.gr/2015/11/blog-post_18.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top