0

Η ναφθαλίνη βλάπτει την υγεία.
Αερίστε τα χειμωνιάτικά σας πριν τα αποθηκεύσετε.
Βάλτε ένα μίγμα από βότανα στα συρτάρια σας.


Θέλετε να προστατεύσετε τα ρούχα σας από τον σκόρο χωρίς να βάλετε σε κίνδυνο την υγεία σας; Ορίστε πώς θα τα καταφέρετε!

Έχει έρθει η ώρα να μαζέψετε τα μάλλινα και να ετοιμάσετε την ντουλάπα και τη γκαρνταρόμπα σας για την άνοιξη. Ωστόσο, η ναφθαλίνη έχει μια χαρακτηριστική και για πολλού δυσάρεστη μυρωδιά, ενώ έχει δειχθεί ότι δεν είναι και το πιο ασφαλές συστατικό μέσα στο σπίτι σας. Έτσι, μας εμποδίζει από το να τη χρησιμοποιούμε για να προστατέψουμε τα μάλλινα μας από τον πλέον ανεπιθύμητο επισκέπτη. Μπορεί, μάλιστα, να νομίζετε ότι έχετε χάσει τη μάχη ενάντια στο σκόρο, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχει εναλλακτικός τρόπος για να βάλετε στοπ στην απειλητική επέλασή του.





Πριν, λοιπόν, αρχίσετε να μαζεύετε τα χειμωνιάτικα ρούχα σας, δεν έχετε παρά να τα αφήσετε για αρκετές ώρες απλωμένα στον ήλιο. Για ποιο λόγο; Ο σκόρος τείνει να βρίσκει καταφύγιο σε σκοτεινά και υγρά μέρη. Πέρα από το να βγάλετε τα ρούχα σας στον ήλιο, καλό είναι να αερίσετε καλά τους αποθηκευτικούς χώρους σας και να βεβαιωθείτε ότι αυτοί δεν υποφέρουν από... υγρασία. Αν, παρόλα αυτά, θέλετε να ενισχύσετε τη «μόνωση» των επίπλων σας ενάντια στην υγρασία, δεν έχετε παρά να στρώσετε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα στα συρτάρια σας.
Τέλος, για να διατηρήσετε τα χειμωνιάτικα ρούχα σας όσο πιο φρέσκα γίνεται κατά τη διάρκεια της «θερινής νάρκης» τους, δεν έχετε παρά να τοποθετήσετε ανάμεσά τους φακελάκια με αρωματικά βότανα τα οποία απωθούν το σκόρο. Φτιάξτε, λοιπόν, ένα μείγμα από αποξηραμένο δεντρολίβανο, καπνό, λεβάντα, μαύρο πιπέρι, μέντα και φλούδες κέδρου.
Θέλετε να μάθετε τα πάντα για βότανα και τα μυρωδικά;

http://spirossoulis.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top