1

Χώρες, όπως είναι η Ινδία και η Αφρική, θα σωθούν με το Desolenator.
To Desolenator μπορεί να μετατρέψει ακόμα και το νερό της θάλασσας σε πόσιμο νερό.


Φανταστείτε πως θα ήταν να είχατε μία συσκευή στο σπίτι σας και με αυτήν να μετατρέπατε το θαλασσινό νερό σε πόσιμο μόνο με τη βοήθεια του ήλιου και μόνο.

Παρόλο που εσείς μπορεί να έχετε καθαρό νερό στο σπίτι σας, υπάρχουν άνθρωποι που γι’αυτούς το καθαρό νερό είναι πολυτέλεια. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και σε χώρες του εξωτερικού το νερό της βρύσης δεν πίνεται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι περισσότεροι να καταφεύγουν στη λύση του εμφιαλωμένου νερού.


Με τη βοήθεια ενός ηλιακού πάνελ μπορείτε να μετατρέπετε ακόμα και το θαλασσινό νερό σε πόσιμο.

Η λύση έρχεται από το Desolenator, ένα μηχάνημα το οποίο μπορεί να μετατρέψει την ηλιακή ενέργεια σε νερό πόσιμο. Ο CEO του Desolenator είπε σχετικά: «Το 97% του νερού στον πλανήτη είναι θαλασσινό και το σχέδιό μας είναι να αξιοποιήσουμε αυτό το νερό λύνοντας με αυτόν τον τρόπο την παγκόσμια κρίση στο θέμα του νερού».




Οι ηλιακοί αποστακτήρες νερού δεν αποτελούν νέα τεχνολογία αλλά ο τρόπος που το Desolenator δουλεύει είναι διαφορετικός. Το Desolenator είναι πολύ αποτελεσματικό και μπορεί να παράγει μέχρι και 14 λίτρα νερό την ημέρα. Επίσης, μπορεί να λειτουργεί χωρίς να χαλάσει για 20 χρόνια και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται ανταλλακτικά ή ο,τιδήποτε άλλο.


Πρόκειται για μία σπουδαία ανακάλυψη που θα σώσει πολλές χώρες στον πλανήτη που δεν έχουν να πιουν ούτε καθαρό νερό το οποίο όλοι εμείς θεωρούμε δεδομένο.

Πώς λειτουργεί όμως αυτό το μηχάνημα; Το Desolenator χρησιμοποιεί την επιφάνεια του ηλιακού πάνελ για να βράσει νερό. Το νερό βράζει περίπου στους 100 βαθμούς. Έπειτα, οι υδρατμοί περνάνε μέσα από ένα μηχάνημα ανταλλαγής θερμότητας προκειμένου να ζεστάνουν το αλατισμένο νερό. Τέλος, υπάρχουν δύο έξοδοι. Από τη μία βγαίνει καθαρό, πόσιμο νερό και από την άλλη βγαίνει αλάτι.

Η εταιρία που έχει φτιάξει το Desolenator έχει ξεκινήσει μία τεράστια προσπάθεια προκειμένου να κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο μηχάνημα στην αγορά με σκοπό να έχουν πόσιμο νερό όλοι εκείνοι που όχι μόνο δεν έχουν αλλά και δυσκολεύονται πολύ να το βρουν, όπως συμβαίνει στην Ινδία και την Αφρική.

Η τιμή του θα είναι περίπου όσο κοστίζει και μία μεγάλη επίπεδη τηλεόραση.

http://spirossoulis.com

Δημοσίευση σχολίου

  1. Αυτη η ειδηση αν ειναι οπως περιγραφεται στο αρθρο , σχετικα με το κοστος της συσκευης θα αλλαξει το μελλον του πλανητη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top