0

Αφαιρέστε εύκολα κολλημένες βίδες και πρόκες από ξύλο με ένα ποτηρότρυπανο

Μια έξυπνη λύση για να αφαιρείτε σπασμένες ή κολλημένες βίδες και πρόκες χωρίς να καταστρέψετε το ξύλο παρουσίασε στο Youtube ο Chuck Miller. Η συμβατική μέθοδος θα ήταν να προσπαθούσατε με μία πένσα, σφυρί ή λοστό να τραβήξετε τη βίδα/πρόκα. Αν πρόκειται για πρόκα και δεν έχει κολλήσει αρκετά μπορεί να βγει με χτύπημα από κάτω με ένα κατσαβίδι ή πόντα χειρός. Αν πρόκειται για βίδα όμως αυτό είναι αδύνατο.

Η ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ποτηροτρύπανο με διάμετρο λίγο παραπάνω από αυτή της βίδας/πρόκας. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια καθαρή τρύπα που μπορεί εύκολα να στοκαριστεί, χωρίς να καταστραφεί κάποιο άλλο κομμάτι. Δυστυχώς στην αγορά δεν κυκλοφορούν ευρέως ποτηροτρύπανα ξύλου με μικρή διατομή (συνήθως υπάρχουν από 14 χιλιοστά και πάνω. Στο Ebay φυσικά υπάρχουν ακόμα και με 3 χιλιοστά διάμετρο).


Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύσει η ιδέα του Chuck Miller. Χρησιμοποιεί ένα απλό σωλήνα αλουμινίου τον οποίο τον έκοψε με ένα σιδηροπρίονο δημιουργώντας δόντια σαν το ποτηροτρύπανο. Στη συνέχεια κόλλησε ταινία για να μπορεί να συγκρατηθεί ο σωλήνας από το δράπανο και το χρησιμοποίησε σαν ποτηροτρύπανο για να αφαιρέσει τη βίδα. Όλη η διαδικασία στο παρακάτω VIDEO.





supereverything.gr/2015/04/potirotripano-vides-prokes.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top