0

Φτιάξτε γυαλόχαρτο δράπανου σε άξονα (Sanding mop).


Το sanding mop είναι ένα πολύ καλό εξάρτημα για δράπανο (κάθετο ή φορητό). Σας επιτρέπει με τη χρήση του δράπανου να τρίψετε εσωτερικά σε ένα κυκλικό αντικείμενο (πχ σωλήνα) αλλά και να τρίψετε δύσκολα σημεία που δεν μπορούν να φτάσουν τα απλά γυαλόχαρτα.

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές στην αγορά με κάποιες εταιρίες να έχουν τις δικές τους πατέντες. To κόστος τους δεν είναι πάρα πολύ μεγάλο αλλά δεν είναι και μικρό. Το πρόβλημα με αυτά όμως είναι ότι δεν θα βρείτε εύκολα κάποιο που να σας εξυπηρετεί απόλυτα, είτε στο πλάτος είτε στο μήκος. Δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην αγορά δυστυχώς.


Μπορείτε όμως να φτιάξετε ένα μόνος σας. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα εξάρτημα ντίζας για δράπανο (ή μια απλή ντίζα) και γυαλόχαρτα της κόκκωσης που επιθυμείτε.



Η διάμετρος και το πάχος του μπορεί να είναι όσο εσείς θέλετε, με κύριο περιορισμό ότι όσο μεγαλώνει ειδικά η διάμετρος τόσο πιο δύσκολο θα είναι να ελέγξετε το δράπανο. Τα γυαλόχαρτα θα πρέπει να είναι ισχυρά υφασμάτινης πλέξης (σαν αυτά που είναι για ταινιολειαντήρα) γκαι όχι τα πολύ λεπτά που σκίζονται εύκολα. Τα "χαρτινα" του μέτρου είναι εντελώς ακατάλληλα και μπορεί να τραυματιστείτε αν τα χρησιμοποιήσετε..


Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη διαδικασία κατασκευής εδώ ή στο παρακάτω βίντεο το οποίο ακολουθεί μια παρόμοια τακτική με μια απλή ντίζα αντί για το έτοιμο εξάρτημα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO





supereverything.gr/2015/04/diy-sanding-mop.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top