0
Θα χρειαστούμε:
2 απλές νοσοκομειακές μάσκες. Αν έχουμε στην διάθεση μας, καλύτερης ποιότητας, τόσο το καλύτερο για εμάς.
Ενεργό άνθρακα. Μπορούμε να αγοράσουμε σε φαρμακεία, σε μαγαζιά με είδη για ενυδρεία ή ακόμα και μέσα από φίλτρα νερού.
Ένα μέσο για να κολλήσουμε τις δύο μάσκες μεταξύ τους, ερμητικά. πχ κόλλα, θερμοκόλλα, σιλικόνη ή ακόμα και μονωτική ταινία ή duct tape.

Παίρνουμε την μια μάσκα και τοποθετούμε στην εσωτερική της πλευρά, τον ενεργό άνθρακα. Ο ενεργός άνθρακας θα πρέπει να έχει το μέγεθος μικρών κόκκων, να μην είναι δηλαδή τελείως σκόνη. Προσέχουμε ώστε ο εν.άνθρακας να μην πάει περιμετρικά της μάσκας, καθώς εκεί θα βάλουμε κόλλα. Απλώνουμε τον άνθρακα σε όλη την υπόλοιπη επιφάνεια και ύστερα βάζουμε κόλλα περιμετρικά και πάντα από την εσωτερική πλευρά της μάσκας. Τέλος, τοποθετούμε την δεύτερη μάσκα μέσα στην πρώτη. Έτσι φτιάχνουμε ένα είδος σάντουιτς, όπου στην μέση έχουμε τον ενεργό άνθρακα ως φίλτρο.




Για προστασία των ματιών, χρησιμοποιούμε μια μάσκα θαλάσσης ή σκι. Στο διαδίκτυο αν κάνετε μια έρευνα, θα βρείτε και άλλες παραλλαγές, όπως και αυτή εδώ. Βασικό στοιχείο όλων είναι ο ενεργός άνθρακας.

Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί στην εφαρμογή της μάσκας στο πρόσωπο, ώστε να μην περάσει από εκεί το αέριο. Επίσης, ορισμένα σύγχρονα δακρυγόνα, δεν είναι τελείως αέρια, αλλά περιέχουν σωματίδια που αιωρούνται στον αέρα. Οπότε καλό είναι η μάσκα που θα διαλέξουμε να έχει ένα καλό φίλτρο σωματιδίων για μεγαλύτερη προστασία. Οι μάσκες σωματιδίων είναι όπως στην φωτογραφία παρακάτω και θα τις βρείτε σε καταστήματα με χρώματα και σιδηρικά. Είναι πιο χοντρές από τις απλές και έχουν μια υφή σαν να είναι πάνινες. Μπορεί να έχουν και ένα πλαστικό κουτάκι μπροστά το οποίο περιέχει φίλτρο.

lykawn.wordpress.com/2012/03/21/%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%AC%CF%87%CE%BD%CF%89-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B1-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top