0

Φτιάξτε μόνοι σας χειροποίητα μολύβια.

Ο Μίλτον Φρίντμαν είχε φέρει σαν παράδειγμα, πριν αρκετά χρόνια, ότι κανένας στη κόσμο δεν ξέρει πως να φτιάχνει μόνος του ένα μολύβι, για να δείξει τη δύναμη του ελεύθερου εμπορίου. Φυσικά δεν εννοούσε ότι κανένας δεν μπορεί να κατασκευάσει μόνος του ένα μολύβι, αλλά ότι κανείς δεν έχει όλες τις γνώσεις για να κάνει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για τη κατασκευή ενός μολυβιού χωρίς καμία άλλη βοήθεια (εξόρυξη γραφίτη, κατεργασία γραφίτη, κοπή ξύλων....).





Αν και πιθανώς να είχε δίκιο, η κατασκευή ενός μολυβιού αν έχετε τις πρώτες ύλες ίσως είναι λίγο πιο εύκολο από ότι νομίζετε.


Τα βασικά υλικά για ένα μολύβι είναι 2. Το ξύλινο περίβλημα και η μύτη του μολυβιού (από γραφίτη). Γραφίτη ίσως είναι λίγο δύσκολο να βρείτε ή να φτιάξετε μόνοι σας, αλλά με το ξύλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας.


Το πιο εύκολο υλικό για το ξύλο είναι κομματάκια από κλαδιά, όπως έκανε και η δημιουργός του blog madewithhappy.Με μόνο μερικά κλαδάκια, μύτες μολυβιού και λίγη ξυλόκολλα έφτιαξε μερικά όμορφα ρουστίκ μολύβια.

Για να κάνετε την τρύπα στο κλαδάκι χρειάζεστε μικρό τρυπάνι που θα διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από τη μύτη του μολυβιού. Μύτες μολυβιού όπως αυτές που έχουν μέσα τα κανονικά μολύβια είναι ίσως λίγο δύσκολο να βρείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όμως μύτες για μηχανικά μολύβια. Υπάρχουν έως και 2 χιλιοστά διάμετρο.

Τη μύτη του μολυβιού τη κολλάτε με λίγη ξυλόκολλα στο πίσω μέρος.

Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι ίσως το πως θα ξύνεται. Κοπίδι, μεγάλη ξύστρα ακόμα και ταινειολειαντήρας είναι μερικές λύσεις.


Περισσότερα και πιο αναλυτικά για αυτή την πολύ όμορφη ιδέα, μπορείτε να δείτε στο blog madewithhappy .




supereverything.gr/2015/04/aytosxedia-molyvia.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top