0

Πως αλλάζουμε το κωδικό του Wireless στο router μας(ZTE Connx).

Κάτι που συνήθως κάνω σε φίλους και γνωστούς,είναι να φτιάχνω το Wireless στο Router τους.Αν και είναι κάτι πάρα πολύ απλό,φαίνεται βουνό στο απλό χρήστη.

Οι οδηγίες που θα σας δείξω είναι για το Router ΖΤΕ το οποίο δίνει ο ΟΤΕ με το Connx δωρεάν.Σίγουρα όχι και το καλύτερο Router στη αγορά,αλλά για δωρεάν μια χαρά είναι.



ΔιαδικασίαΚαταρχάς θα πρέπει να έχουμε το router συνδεδεμένο είτε με LAN σύνδεση είτε με USB με τον υπολογιστή που θα κάνουμε τη παρακάτω διαδικασία.

Ανοίγουμε έναν browser και εκεί που γράφουμε τη διεύθυνση βάζουμε
(αν πρόκειται για το ZTE του Connx)




Για τα πιο πολλά εμπορικά ρούτερ που δίνονται δωρεάν με τις συνδέσεις οι διευθύνσεις είναι στο παρακάτω πίνακα.

ΜοντέλοΔιεύθυνση
ZTE 192.168.1.1
Baudtec 192.168.1.1
Sagem 192.168.2.1
Thompson 192.168.1.254



Θα ανοίξει ένα μικρό παράθυρο που θα μας ζητήσει το user name και το Password.Τώρα υπάρχουν αρκετά ενδεχόμενα εδώ.
Το πιο πιθανό αν δε έχετε ξαναμπεί ή δε το έχει σετάρει κάποιος άλλος για εσάς πριν το
UserName να είναι : Admin
και το Password να το λέει στο κάτω μέρος του router, σε ένα αυτοκόλλητο.Μπορεί επίσης να το λέει μέσα στο βιβλιαράκι που σας δώσανε ή και στο πλαινό του κουτιού του.
Σε άλλα μοντέλα παλαιότερα το username και το password ήταν ίδιο για όλα τα μοντέλα και ήταν κάποιος απο τους παρακάτω συνδυασμούς.
UsernamePassword
Admin Admin
admin 1234
admin admin
root 12345
Administrator (κενό)
admin (κενό)

Έπειτα θα ανοίξει η οθόνη του ρούτερ.Θα βρισκόμαστε στο tab του Status και θα βλέπουμε τα στοιχεία της σύνδεσης μας.
Από εδώ επιλέγουμε το Interface Setup

Στο Interface Setup επιλέγουμε το Wireless



Τώρα μας έχει ανοίξει η οθόνη του wireless.
Εδώ θα πρέπει το Access Point
ActivatedDeactivatedνα είναι Activated (αν θέλουμε το wireless ανοιχτό,αλλιώς DeActivated).
Κρυφό η εμφανές δίκτυο
Αν θέλουμε το δίκτυο να είναι εμφανές σε όλους (δηλαδή να βλέπουν όλοι ως εκεί που φτάνει το σήμα του,ότι υπάρχει το μας ασύρματο δίκτυο) τότε επιλέγουμε YES στο Broadcast SSID.
Broadcast SSID
YesNo
Το USE WPS αν θέλετε μπορείτε να το έχετε ανοιχτό,είναι ένας εύκολος τρόπος σεταρίσματος του Wireless με διάφορες συσκευές.
Μέθοδος πιστοποίησης
Τώρα ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια είναι το Authentication Type.Το πιο ασφαλές αυτή τη στιγμή είναι το WPA2-PSK και αυτό πρέπει να επιλέξετε.Το WEP δε θα πρέπει να το επιλέξετε με τίποτα καθώς σπάει σχετικά εύκολα από κάποιον που είναι λίγο σχετικός η έχει τα κατάλληλα προγράμματα.Υπάρχει η πιθανότητα κάποιες απο τις συσκευές που έχετε να είναι σχετικά παλιά και να μη υποστηρίζει το WPA2.Τότε η θα πρέπει να επιλέξετε το WPA-PSK ή την επιλογή που λογικά θα έχει WPA-PSK/WPA2-PSK που θα αφήνει το δίκτυο να επιλέγει πως να συνδεθεί ανάμεσα σε αυτά τα δύο.Αν δε υποστηρίζει το WPA2 θα συνδέεται με WPA.Τα Windows XP ήθελαν Patch για να τρέξουν το WPA2.
Κωδικοποίηση
Η καλύτερη μέθοδος κρυπτογράφησης μαζί με το WPA2-PSK είναι το AES.Είναι αρκετά πιο ασφαλές απο το TKIP.Ίσως όμως σε συγκεκριμένες συσκευές να έχει πρόβλημα και να πηγαίνει αρκετά αργά.Τότε αν δείτε να συμβαίνει αυτό επιλέξτε TKIP.
Κωδικός
Στη επιλογή PreShared Key βάζουμε το κωδικό που θέλουμε να έχει το ασύρματο δίκτυο μας.Αύτον τον κωδικό θα δίνουμε σε όσες συσκευές θα προσπαθούν να συνδεθούν με το ασύρματο δίκτυο μας.
Καλό θα ήταν να επιλέξουμε ένα ασφαλή κωδικό με αρκετά ψηφία και μίξη κεφαλαίων,πεζών και αριθμων.
Σύνδεση Bridge
Αν θέλετε να κάνετε bridge connections για να επεκτείνετε τη δράση του Wireless θα πρέπει να έχετε το WDS MODE Activated


Αφού τα έχουμε επιλέξει όλα αυτά,πατάμε το SAVE στο κάτω μέρος της οθόνης και το ασύρματο δίκτυο είναι έτοιμο και ασφαλές.




supereverything.gr/2014/04/wireless-router-zte-connx.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top