0
Ξύλινα ηχεία για το κινητό σας (χωρίς μπαταρίες ή ρεύμα)
Υπάρχουν δεκάδες κατασκευές για αυτοσχέδια ηχεία για κινητά. Κάποιες χρησιμοποιούν πολύ απλά υλικά (πχ χαρτόνι) ενώ υπάρχουν και κάποιες που είναι αρκετά πολύπλοκες και απαιτούν ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα.Μία από τις πιο όμορφες και πιο απλές κατασκευές είναι τα ξύλινα ακουστικά ηχεία. Με αυτή τη κατασκευή, χωρίς καμία παροχή ρεύματος ή μπαταρίες μπορείτε να βελτιώσετε και να δυναμώσετε αρκετά τον ήχο του κινητού σας.


Η λογική πίσω από αυτή είναι περίπου ίδια με αυτή που χρησιμοποιούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια τα ακουστικά έγχορδα όργανα (κιθάρα, μπουζούκι...) και τα ηχεία. Και εδώ υπάρχουν διάφορα σχέδια για απλά ή και πολύπλοκα ξύλινα ακουστικά ηχεία, και εναπόκειται απλά στο μεράκι σας και στα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας.


Ένα από τα πιο απλά αλλά και πιο καλαίσθητα σχέδια είναι αυτό που παρουσιάζει στο makeit-loveit, που το μόνο εργαλείο που χρησιμοποιείται είναι ένα ποτηροτρύπανο ξύλου σε δράπανο (και μια φρέζα για πλάνισμα των ακμών της κάθε κυκλικής τρύπας, αλλά δεν είναι απαραίτητο). Όλη η υπόλοιπη κατασκευή γίνεται απλώς με κόλλημα κομματιών ξύλου.


Κάτι σημαντικό που θα πρέπει να προσέξετε είναι που βρίσκεται το ηχείο στο κινητό σας. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να προσαρμόσετε το σχέδιο.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η διαφορά στην ένταση του ήχου την οποία κάνει το ηχείο.

supereverything.gr/2015/05/xylino-ixeio-kinitou.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top