0
Φτιάξτε ξεχωριστά μπλουζάκια με λίγη χλωρίνη.
Με ένα απλό μονόχρωμο t-shirt, χλωρίνη και λίγο φαντασία μπορείτε να φτιάξετε εύκολα ένα πολύ όμορφο μπλουζάκι μέσα σε λίγα μόνο λεπτά με πολύ μικρό κόστος (μπορείτε να βρείτε σχετικά καλά μονόχρωμα μπλουζάκια με 2-3 ευρώ το ένα).


Ιδανικό χρώμα για το μπλουζάκι είναι το μαύρο, αφού σε αυτό δίνει τη καλύτερη αντίθεση η αντίδραση του με τη χλωρίνη, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι χρώμα θέλετε (εκτός από λευκό φυσικά).

Η χλωρίνη θα πρέπει να είναι η κλασσική χλωρίνη η οποία δεν είναι ασφαλής για τα ρούχα (όχι η παχύρρευστη).


Διαδικασία
Το πιο δύσκολο κομμάτι σε όλη τη διαδικασία είναι να διαλέξετε και να ετοιμάσετε το σχέδιο που θέλετε να αποτυπώσετε πάνω στο μπλουζάκι. Μπορείτε να φτιάξετε ένα στένσιλ ή να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αντικείμενο βρείτε και ταιριάζει στο σχέδιο που θέλετε να κάνετε.


Για περίγραμμα χρησιμοποιήθηκε ένα παλιό πλαίσιο από κάδρο

Αφού βρείτε τι σχέδιο θέλετε να κάνετε, πρέπει να ετοιμάσετε το πλαίσιο του σχεδίου που θέλετε να δημιουργήσετε. Δηλαδή αν δεν θέλετε να ξεβάψετε όλο το μπλουζάκι θα πρέπει να καλύψετε τις επιφάνειες που δεν θέλετε να ξεβαφτούν πέρα από το σχέδιο. Ο πιο απλός και διαδεδομένος τρόπος είναι με τη χρήση χαρτοταινίας αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αντικείμενα όπως ένα παλιό πλαίσιο από κάδρο.


Κάτι αρκετά σημαντικό είναι να βάλετε ένα κομμάτι σκληρό χαρτόνι ανάμεσα στο μπλουζάκι ώστε να μην περάσει η χλωρίνη στο πίσω μέρος.

Στη συνέχεια βάζετε το σχέδιο που θέλετε. Εδώ χρησιμοποίησα ένα σπασμένο μπρούτζινο κομμάτι με σχέδιο φοίνικα από ένα παλιό διακοσμητικό και ένα μικρό ορθογώνιο κομμάτι mdf.


Αφού μετρήσετε σωστά τις αποστάσεις και σιγουρευτείτε ότι όλα είναι εντάξει, ψεκάζετε προσεκτικά με τη χλωρίνη. Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει ακρίβεια χιλιοστού αλλά μεγάλες αποκρίσεις θα είναι εμφανείς.
Καλό επίσης είναι, να καλύψετε με ένα κομμάτι χαρτί και τα σημεία έξω από το πλαίσιο γιατί μπορεί να φύγουν μικρές σταγονίτσες.Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η χλωρίνη θα αρχίσει να αντιδρά με την βαφή του ρούχου και έτσι να το ξεβάφει. Όσο περισσότερο ψεκάσετε τόσο πιο έντονο θα είναι το ξέβαμμα. Αν θέλετε να είναι ομοιόμορφο το χρώμα του ξεβαμμένου κομματιού θα χρειαστεί αρκετή χλωρίνη. Αν θέλετε να κάνει διάφορα σχέδια, απλώς ψεκάζετε τυχαία.


Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχει ξεθυμάνει και εξατμιστεί όλη η χλωρίνη που ψεκάσατε. Αφού βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει καθόλου πάνω στα αντικείμενα που χρησιμοποιήσατε μπορείτε να τα αφαιρέσετε προσεκτικά.


Πλέον το μπλουζάκι σας είναι έτοιμο. Καλό είναι να κάνετε ένα πλύσιμο στο μπλουζάκι αμέσως μετά ώστε να φύγουν τυχόν κατάλοιπα της χλωρίνηςΜερικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε

Η χλωρίνη ξεθυμαίνει όταν έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο, έτσι καλό είναι να χρησιμοποιήσετε μια καινούργια χλωρίνη που δεν έχει ανοιχτεί για καλύτερα αποτελέσματα.
Καλό είναι ενδιάμεσα στη μπλούζα εκτός από χαρτόνι να χρησιμοποιήσετε και ένα απορροφητικό χαρτί.
Για σιγουριά στεγνώστε με ένα πιστολάκι το ρούχο πριν αφαιρέσετε τα στένσιλ/αντικείμενα
Μπορείτε να βρέξτε ελαφρά το ρούχο πριν, ώστε να πατάει καλύτερα και να μην κάνει τσαλακίες.supereverything.gr/2015/06/diy-t-shirt-me-xlorini.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top