0

Πως ο μελισσοκόμος μπορεί να φτιάξει μόνος του κυψέλες .

Φίλες και φίλοι, ο λόγος σήμερα για τις κυψέλες, για τα σπίτια δηλαδή των μελισσών μας.
Η κυψέλη είναι ίσως το πιο απαραίτητο εφόδιο για τον μελισσοκόμο σε όποια μορφή κι αν την συναντήσουμε.
Είναι αναπόφευκτο εργαλείο για την δουλειά μας και εν πολλοίς από αυτή και από την κατάσταση της εξαρτάται και η καλή υγεία των σμηνών μας.
Σκέφτομαι πάντως ότι ευτυχώς η Ελλάδα είναι θα έλεγα από τις χώρες με τις χαμηλότερες τιμές κυψελών, και ίσως και αυτός να είναι ένας από τους λόγους που είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σε αριθμό μελισσοσμηνών.
Έτσι σχεδόν όλες οι κυψέλες που κυκλοφορούν είναι του εμπορίου πλην από τις παραδοσιακές κοφίνια, κουβέλια, φλασκιά κτλ.

Ελάχιστες κυψέλες όμως έχω δει μέχρι τώρα να είναι κατασκευασμένες από τον ίδιο τον μελισσοκόμο στην Ελλάδα.
Στο εξωτερικό ωστόσο που οι τιμές είναι αρκετά τσιμπημένες πολλοί είναι οι μελισσοκόμοι που φτιάχνουν μόνοι τους κυψέλες.
Έτσι κυρίως για να ικανοποιηθεί το μεράκι ορισμένων που έχουν ταλέντο στις κατασκευές αναρτώ ένα ωραίο βιντεάκι σήμερα από ερασιτεχνική κατασκευή κυψέλης.
Αν φτάσουμε πάντως ποτέ στην ανάγκη να χρειαστεί μόνοι μας να κάνουμε κυψέλες το πράγμα είναι αρκετά απλό.
Πάμε σε ένα εργοστάσιο ξυλείας, δίνουμε τις διαστάσεις των ξύλων που θέλουμε, και όταν μας παραδοθούν τα συναρμολογούμε μόνοι μας.
Χρήσιμο μυστικό για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα είναι να χρησιμοποιήσουμε ξυλόκολλα στις εφαρμογές και να βιδώσουμε τα μέλη μεταξύ τους.
Δείτε το παρακάτω βίντεο το οποίο πιστεύω θα βρείτε πολύ χρήσιμο!!!






melissocosmos.com/2016/02/video_20.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Δημοσίευση σχολίου

 
Top