0

Τι πρέπει να κάνετε πριν βάψετε με σπρέι.

Το βάψιμο με σπρέι είναι αρκετά πρακτικό και το προτιμούν αρκετοί, παρά το μεγαλύτερο κόστος που έχει έναντι των άλλων μεθόδων. Αν και είναι εξαιρετικά απλό σαν διαδικασία, μερικές φορές ίσως το αποτέλεσμα να μην είναι το επιθυμητό.



Αυτό συνήθως οφείλεται σε κακή τεχνική (πχ πολύ γρήγορο πέρασμα) αλλά μπορεί να είναι και άλλοι οι λόγοι. Μια αιτία, που αρκετοί δεν λαμβάνουν υπόψιν, είναι ότι το χρώμα μέσα στο σπρέι μπορεί να έχει "πήξει" αρκετά (κυρίως λόγω παλαιότητας) και έτσι το κλασσικό κούνημα που πρέπει να κάνουμε πριν χρησιμοποιήσουμε το σπρέι, να μην είναι ικανό να το επαναφέρει στην κατάσταση που πρέπει.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ενώ βάφετε με το σπρέι, το χρώμα να βγαίνει πιο πυκνό κάποιες φορές κάνοντας μικρές σταγόνες στην επιφάνεια που εφαρμόζουμε το σπρέι ή στομώνοντας ακόμα και το καπάκι κατά τη διάρκεια της βαφής.


Μια απλή αλλά πολύ αποτελεσματική λύση σε αυτό το πρόβλημα, είναι να ζεσταίνετε λίγο το σπρέι βουτώντας το σε ζεστό νερό, για μερικά λεπτά, πριν το χρησιμοποιήσετε.


Προσοχή: Ζεστό, όχι καυτό!
Όπως είναι γνωστό τα σπρέι δεν θα πρέπει να εκτίθενται σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 50 βαθμών Κελσίου, γιατί υπάρχει κίνδυνος έκρηξης. Έτσι το νερό θα πρέπει να είναι σε μικρότερη θερμοκρασία από αυτή.
Ιδανική θερμοκρασία για τους περισσότερους, θεωρούνται οι 40 βαθμοί Κελσίου. Για να μην χρησιμοποιείτε θερμόμετρο κάθε φορά, θα πρέπει όταν βάζετε το χέρι σας μέσα στο νερό να το ζεσταίνει, δηλαδή να είναι πάνω από τη θερμοκρασία του σώματος σας, αλλά να μην αισθάνεστε κάψιμο.


Χρόνος που απαιτείται
Ο χρόνος που απαιτείται είναι συνήθως 10-15 λεπτά, αλλά ειδικά αν το σπρέι έχει να χρησιμοποιηθεί για πάρα πολλά χρόνια, ο χρόνος αυτός να πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερος. Καλό είναι αν δεν βιάζεστε και το σπρέι είναι αρκετά παλιό να το αφήνετε πάντα λίγο περισσότερο.
Αν το σπρέι είναι σχετικά καινούργιο 10 λεπτά είναι υπεραρκετά.


Πρέπει να είναι όλο μέσα στο νερό?
Όχι δεν είναι απαραίτητο να είναι βυθισμένο όλο το σπρέι στο νερό, καθώς το μεταλλικό περίβλημα είναι καλός αγωγός της θερμότητας, αλλά καλό είναι να είναι τουλάχιστον μέχρι τη μέση για πιο γρήγορα αποτελέσματα.


Σκούπισμα με πανί
Κάτι που δεν θα πρέπει να λησμονείται είναι να σκουπίζετε καλά με ένα πανί το σπρέι, εφόσον σκοπεύετε να το ξαναχρησιμοποιήσετε. Ο λόγος είναι ότι μπορεί να οξειδωθεί, αν το αφήσετε βρεγμένο και έτσι με τον καιρό να τρυπήσει.



supereverything.gr/2015/10/vapsimo-me-spray.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top