0
Φτιάξτε φωτιστικό από pvc σωλήνα.
Ένα διαφορετικό και πολύ οικονομικό φωτιστικό από PVC σωλήνα παρουσιάζεται στο κανάλι shake the future στο youtube. Ο τρόπος παρασκευής είναι αρκετά απλός και ακολουθεί μια πολύ δημοφιλή τεχνική για τη δημιουργία σφαιρικών κατασκευών, το μπαλόνι.






Στο βίντεο δείχνει το κόψιμο μιας μικρής σωλήνας pvc με ένα κόφτη για λάστιχα σε δεκάδες ίσα κομμάτια. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός φουσκωμένου μπαλονιού σαν βάση, αρχίζει και κολλάει τα κομμάτια pvc μεταξύ τους με θερμόκολλα. Όταν έχει ολοκληρωθεί η σφαίρα ξεφουσκώνει το μπαλόνι και το βγάζει προσεκτικά από μια μικρή τρύπα στο πάνω μέρος. Πλέον το μόνο που μένει είναι το πέρασμα του ντουί και το φωτιστικό είναι έτοιμο.


Δύο πράγματα θέλουν σίγουρα προσοχή αν το επιχειρήσει κάποιος. Πρώτον αν και δεν έχει και τεράστια σημασία, η σωλήνα που χρησιμοποιείται αν και αναφέρεται ως σωλήνα PVC μάλλον δεν είναι. Σίγουρα δεν είναι σκληρή πλαστική σωλήνα αποχετεύσης (αυτή συνήθως αναφέρεται ως pvc) αλλά μάλλον ούτε και εύκαμπτη PVC, καθώς συνήθως έχει μικρές ραβδώσεις (που δεν φαίνεται από το βίντεο να έχει αυτή η σωλήνα) αλλά μάλλον μαλακή πλαστική σωλήνα ύδρευσης (από πολυαιθυλένιο HDPE). Πιθανώς βέβαια στο εξωτερικό να υπάρχει αντίστοιχη εύκαμπτη PVC.
Και δεύτερον στο βίντεο χρησιμοποιείται θερμόκολλα. Η θερμόκολλα είναι ισχυρή κόλλα και πολύ εύκολη στη εφαρμογή. Έχει όμως ένα μεγάλο μειονέκτημα. Δεν έχει αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες καθώς υγροποιείται. Έτσι για λαμπτήρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε οπωσδήποτε LED ή στη χειρότερη περίπτωση φθορίου που παράγουν πολύ λίγη θερμότητα. Αν χρησιμοποιήσετε αλογόνου, τότε πιθανώς να αρχίσει να λιώνει μέσα σε λίγες ώρες.

Δείτε ολόκληρη τη διαδικασία αναλυτικά στο VIDEO





supereverything.gr/2015/11/fotistiko-apo-solina-pvc.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top