0

Flyte: H λάμπα που αιωρείται και διαρκεί 22 χρόνια!

O Simon Morris λάτρευε από μικρός να κάνει τα πράγματα να αιωρούνται. Χρησιμοποιώντας μαγνήτες και το κοφτερό του μυαλό το έχει κάνει με παπούτσια, skateboard, ηχεία, μέχρι και… ποντίκια. Το μεγάλο του όμως όνειρο δεν ήταν άλλο από το να φτιάξει μία αιωρούμενη πηγή φωτός χωρίς να χρησιμοποιήσει μπαταρίες. Κάτι που τελικά έκανε πραγματικότητα με την Flyte.

Αυτός και η ομάδα του σχεδίασαν μία λάμπα που «πετάει» στον αέρα, πάνω από μία ξύλινη βάση. “Οταν την τοποθετείς ακριβώς στο κέντρο της, αυτή αρχίζει να αιωρείται αυτόματα, αλλά και να φωτίζει το χώρο, κάτι που μπορείς να το κάνεις και αγγίζοντας την βάση η οποία είναι συνδεδεμένη στον τοίχο με ένα καλώδιο που παρέχειτην ηλεκτρική ενέργεια. Όταν αυτή δεν φορτίζει την λάμπα μπορεί να γεμίζει για παράδειγμα την μπαταρία του κινητού σας.

Και σα να μην έφτανε το θαύμα της αιώρησης, πρέπει να πούμε πως η Flyte παίρνει ενέργεια από LED που διαρκούν πολύ. Και όταν λέμε πολύ, εννοούμε 50.000 ώρες πολύ. Δηλαδή περίπου 12 ώρες την ημέρα για 11 χρόνια. Τόσο πολύ!

Η Flyte είχε παρουσιαστεί πριν από λίγο καιρό στο Kickstarter και αμέσως έπεισε το κοινό πως άξιζε την υποστήριξή του για να συνεχίσει το project την πορεία του. Τα πρώτα προϊόντα της σειράς πουλήθηκαν ταχύτατα, με τους ενδιαφέρομενους να πληρώνουν 149 δολάρια. Πλέον η Flyte διατίθεται στα 229 δολάρια, ενώ υπάρχει και μία premium limited edition που φτάνει στα 529 δολάρια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO






coolhome.gr/flyte-i-lampa-pou-aioreitai-kai-diarkei-22-xronia-11300/2/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top