0
10 πράγματα που δεν ήξερες για τα πρoφυλακτικά

1. Μόνο 5% των αντρών στον κόσμο φορούν πpοφυλακτικά.

Ας μην ξεχνάμε ότι αναφερομάστε σε διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς όταν μιλάμε για όλο τον κόσμο. Παρ’ όλα αυτά το 5% είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό, ειδικά όταν ο στόχος είναι το 100%.

2. Υπάρχουν 4 διαφορετικά είδη πpοφυλακτικών.

Παλιά χρησιμοποιούνταν υλικά όπως υφάσματα και κελύφη χελώνας (ω, ναι) αλλά τώρα πια δεν υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη πpοφυλακτικών. Τα περισσότερα είναι φτιαγμένα από λάτεξ αλλά υπάρχουν κι αυτά που δεν είναι φτιαγμένα από το συγκεκριμένο υλικό για όσους είναι αλλεργικοί και είναι φτιαγμένα από πολυουρεθάνη. Κάποια είναι επίσης φτιαγμένα από πολυισοπρένιο σε περίπτωση που είναι κάποιος αλλεργικός και στο λάτεξ και στην πολυουρεθάνη. Υπάρχουν και πpοφυλακτικά φτιαγμένα από δέρμα αρνιού (για την ακρίβεια, είναι φτιαγμένα από από το έντερό τους) αλλά και τα πpοφυλακτικά για γυναίκες.



3. Τα λάστιχα των αυτοκινήτων ευθύνονται για τη σημερινή μορφή των πpοφυλακτικών.

Μία επεξεργασία που έκανε ο Charles Goodyear (των γνωστών ελαστικών) οδήγησε στο να φτιαχτεί το 1855 το πρώτο πpοφυλακτικό.

4. Τα πpοφυλακτικά, κατά βάση, δεν έχουν επανασχεδιαστεί από τότε που πρωτοκυκλοφόρησαν.

Παρά τις διάφορες παραλλαγές με τις ρίγες και τις βούλες, τα πpοφυλακτικά κατά βάση δεν έχουν επανασχεδιαστεί από τότε.

5. Τα πpοφυλακτικά δεν επηρεάζουν γενικά το πόσο καλό είναι τo σεξ.


Έρευνες σε ζευγάρια έχουν δείξει ότι το πόσο ικανοποιητικό ή απολαυστικό είναι το σεξ δεν έχει καμία σχέση με τη χρήση πpοφυλακτικού. Οπότε αν σκεφτούμε ότι ένα πpοφυλακτικό σε προστατεύει κατά 98% από την πιθανότητα εγκυμοσύνης και κάνουν το σεξ πολύ πιο ασφαλές, η δικαιολογία «δεν το απολαμβάνω το ίδιο» δεν αποτελεί καν δικαιολογία.

6. Οι γονείς σου είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιούν πpοφυλακτικά.




Συγγνώμη για την εικόνα, αλλά τα ζευγάρια που είναι πάνω από 40 χρονών είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιούν πpοφυλακτικό για διάφορους λόγους. Γενικά 25% των ζευγαριών χρησιμοποιούν πpοφυλακτικά και 33% των single.

7. Οι γυναίκες είναι υπεύθυνες για τις μισές πωλήσεις των πpοφυλακτικών (περίπου).

Περίπου το 40& των πpοφυλακτικών που πωλούνται σε γυναίκες πράγμα που είναι καλό γιατί χρειάζεται να έχεις πάνω σου.

8. Μόνο το 1/3 των μαθητών γυμνασίου μαθαίνουν πώς να τα χρησιμοποιούν.

Είναι μικρό ποσοστό αν και ένα τέτοιο μάθημα θα προστάτευε από πολλά ατυχήματα αλλά και από πολλές αμήχανες στιγμές. Επιπλέον οι έφηβοι που μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν πpοφυλακτικό είναι πολύ πιο πιθανό να το χρησιμοποιήσουν στο μέλλον.



9. Το πιο μεγάλο πpοφυλακτικό, είναι πραγματικά μεγάλο.

Ονομάζεται G31 και κυκλοφορεί από την εταιρεία TheyFit. Χωράει μάλιστα ένα ολόκληρο κουτί Pringles.

10. O Μπιλ Γκέιτς θέλει στ’ αλήθεια πάρα πολύ να φτιάξει ένα καλύτερο πpοφυλακτικό.

Το ίδρυμα Bill and Melinda Gates προσφέρεις μέχρι και 100000 δολάρια σε όποιον θέλει να κάνει τα πpοφυλακτικά ακόμα καλύτερα. Τα πpοφυλακτικά του μέλλοντος είναι πολύ πιθανό, για παράδειγμα, να παίρνουν ακριβώς το σχήμα του πέους.

tilestwra.com/10-pragmata-pou-den-ixeres-gia-ta-prlaktika/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top