0
Εξωτερικά, το σπίτι μοιάζει πολύ μικρό αλλά το εσωτερικό του θα σας καταπλήξει.
Ο αμερικανός αρχιτέκτονας Chris Heininge σκέφτηκε ένα αριστοτεχνικό σχεδιασμό για ένα μικροσκοπικό σπιτάκι που παρά το μέγεθός του έχει όλα όσα μπορεί να χρειαστεί κανείς για να νιώθει άνετα. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο άνετο αλλά και κομψό καθώς σε μόλις 18 τετραγωνικά μέτρα, το σπίτι που θα δείτε παρακάτω διαθέτει κουζίνα, σαλόνι και μπάνιο με τζακούζι.

Πρέπει να το δείτε και μόνοι σας για να το αντιληφθείτε και θα συμφωνήσετε πως είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Ο Chris έζησε 20 χρόνια στην Ιαπωνία και απέκτησε γνώση με βάση τη λογική ανάγκη που υπάρχει εκεί για τον σχεδιασμό μικρών σπιτιών. Αποφάσισε να δώσει μια νότα από την εμπειρία του σε άλλες χώρες.Ο αρχιτέκτονας τοποθέτησε μεγάλα παράθυρα στο σαλόνι και ένα μινιμαλιστικό Ιαπωνικό σχέδιο που επιτρέπει την ύπαρξη αποθηκευτικού χώρου με πολλά πράγματα. Ο καναπές μπορεί να γίνει διπλό κρεβάτι σε περίπτωση που ο ένοικος θελήσει να φιλοξενήσει τους καλεσμένους του.



Ένας νεροχύτης, ένα μικρό ψυγείο, ο φούρνος, τα ντουλάπια, το τραπέζι κουζίνας, η τηλεόραση ακόμη και το ηλεκτρικό τζάκι έχουν τακτοποιηθεί και τοποθετηθεί σωστά. Μέσα στη σκάλα υπάρχουν επιπλέον ντουλάπια ως αποθηκευτικός χώρος.



Η κουζίνα είναι γεμάτη ντουλάπια και ράφια. Η πόρτα επιτρέπει αρκετό φως να μπαίνει στο εσωτερικό του σπιτιού.




Ο σχεδιασμός του εσωτερικού δίνει την αίσθηση του φωτός και του άνετου χώρου. Έτσι ο ένοικος δεν αισθάνεται στριμωγμένος στο μικρό σπίτι.



Δίπλα στην κουζίνα υπάρχει το μπάνιο που διαθέτει τζακούζι.






Απέναντι από το μπάνιο, υπάρχει ένας νιπτήρας και μια σειρά από μοντέρνα ντουλάπια. Αντί για το ντουλάπι μπορεί να τοποθετηθεί πλυντήριο ρούχων. Σύμφωνα με τους Ιαπωνικούς σχεδιασμούς, καλό είναι να χρησιμοποιείτε ξύλο ώστε να δίνετε στον χώρο μια αίσθηση ζεστασιάς και θαλπωρής.



Ο δεύτερος όροφος έχει ένα άνετο υπνοδωμάτιο με αποθηκευτικό χώρο και ένα μεγάλο κρεβάτι.



Το σπίτι έχει σχεδιαστεί ώστε να μετακινείτε αν αυτό είναι αναγκαίο. Η στέγη και μέρος των τοίχων μπορούν να αποσυναρμολογηθούν εύκολα και το υπόλοιπο να μεταφερθεί ως ενιαίο κομμάτι.



Εξωτερικά, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως είναι το εσωτερικό του σπιτιού.



Αυτό είναι το σχέδιο του πρώτου ορόφου.



Και αυτό το σχέδιο του δεύτερου.



Tinyhouse.heininge.com
tilestwra.com/exoterika-to-spiti-miazi-poli-mikro-alla-to-esoteriko-tou-tha-sas-kataplixi/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top