0
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ME ΠΗΛΙΝΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ


Oι απλές πήλινες γλάστρες είναι από τα πιο οικονομικάαντικείμενα-είδη κήπου που θα βρείτε στην αγορά, η δε ποιότητά τους ως ...πρώτη ύλη για κάθε τύπου δημιουργία-κατασκευή δεν σας ενδιαφέρει συνεπώς οι ...καλύτερες είναι οι ...φτηνότερες όπου και αν τις εντοπίσετε.
Εκτός από τις πολλές διαφορετικές όψεις που μπορούν να πάρουν μεμονωμένα ανάλογα με τον τρόπο που θα τις βάψετε-επεξεργαστείτε, συνδυασμένες μεταξύ τους σε διάφορα μεγέθη αλλά και με τα αντίστοιχα πήλινα πιάτα τους, μπορούν να ...μεταμορφωθούν σε πολλά και διαφορετικά τόσοδιακοσμητικά όσο και χρηστικά αντικείμενα.



Stand για την κουζίνα ή για τακτοποίησηκοσμημάτων και κάθε μορφήςμικροαντικειμένων, ευφάνταστα βοηθητικάτραπεζάκια για το μπαλκόνι και τον κήπο,κηροπήγια, πήλινοι ...πύργοι που εκτός από να τους φυτέψετε μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε ως διακοσμητικά σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές και ασφαλώς ιδιαίτερα διακοσμητικά στοιχεία γιαεξωτερικούς χώρους, είναι μερικές μόνο από τις κατασκευές που θα φτιάξετε με πήλινεςγλάστρες και πιάτα.

Όλες αυτής της μορφής οι κατασκευές εξωτερικά μπορούν να πάρουν πάρα πολλές διαφορετικέςόψεις ανάλογα με το πως θα επιλέξετε να διακοσμήσετε την επιφάνειά τους π.χ με απλό βάψιμο, βάψιμο με stencils ή με κάποια τεχνική παλαίωσης, εφαρμογή decoupage, προσθήκη στοιχείων από ύφασμα, σκοινί, μετατρέποντας κάποια σημεία της κατασκευής σε ψηφιδωτό κλπ.

Αν χρειαστεί να τρυπήσετε σε κάποια σημεία τις γλάστρες θα το κάνετε με ένα λεπτό διαμαντοτρύπανο (ειδικό για γυαλί) και δουλεύοντας αργά για να μην σπάσει ο πηλός και όπου θελήσετε νακολλήσετε μεταξύ τους πήλινες γλάστρες-πιάτα, για μικρές κατασκευές μπορείτε να το κάνετε με μια πολύ ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης, για τις μεγαλύτερες και εξωτερικού χώρου με απλή κόλλα για πλακάκια.



Ο πηλός βάφεται με κάθε είδουςακρυλική μπογιά ή χρώμα σε σπρέϋ, ακόμη και πλαστικό-ακρυλικό για τοίχους, στις δε κατασκευές που τυχόν εφαρμόσετεdecoupage, τεχνικές παλαίωσης ή ένα πολύ ιδιαίτερο σχέδιο με χρώμα κλπ. περάστε στο τέλος ένα διαφανές προστατευτικό βερνίκι ειδικά σε κατασκευές εξωτερικού χώρου για να καθυστερήσετε την φθορά που προκαλεί η παρατεταμένηέκθεση στον ήλιο και το νερό.


























































soulouposeto.gr/2015/05/diy.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top