0
Τέλος στην κακοσμία στα παπούτσια

Πώς θα απαλλαγείτε από την κακοσμία στα παπούτσια σας; Μερικές φορές το εσωτερικό τους συγκρατεί ιδρώτα και μικρόβια και έτσι είναι δύσκολο να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές. Μην ανησυχείτε όμως, υπάρχουν μερικά απλά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τον ιδρώτα και την κακοσμία στα παπούτσια σας. Ανακαλύψτε τα παρακάτω!
Τέλος στην κακοσμία στα παπούτσια!

1. Το κόλπο με τη μαγειρική σόδα



Σίγουρη επιλογή. Στις αναρτήσεις μας έχουμε αναφέρει πολλές φορές τις μεγάλες ωφέλειες της μαγειρικής σόδας για το καθάρισμα του σπιτιού. Η μαγειρική σόδα, που είναι ένα φυσικό χημικό στοιχείο, έχει την ικανότητα να απορροφά τόσο τους λεκέδες όσο και τις οσμές και την υγρασία. Επομένως αποτελεί το καλύτερο κόλπο για την απομάκρυνση της κακοσμίας από τα παπούτσια σας.

Και πώς τη χρησιμοποιείτε; Είναι πολύ εύκολο. Πρέπει απλώς να ρίξετε μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα μέσα σε κάθε παπούτσι, πάνω στους πάτους. Πασπαλίστε καλά και αφήστε τη σόδα να δράσει όλη τη νύχτα. Θα δείτε ότι το επόμενο πρωί τα παπούτσια θα είναι σαν καινούργια.

2. Το κόλπο με το ταλκ




Το ταλκ δρα όπως η μαγειρική σόδα. Έχει την ικανότητα να απορροφά την υγρασία και έτσι σταματάει την κακοσμία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχετε δύο επιλογές.Μπορείτε να βάλετε λίγο ταλκ ή λίγη πούδρα για μωρά, σε κάθε παπούτσι. Αφήστε το ταλκ να δράσει όλη τη νύχτα και αφαιρέστε το το πρωί.

Η δεύτερη επιλογή είναι επίσης πολύ εύκολη και χρήσιμη. Μπορείτε να βάλετε ταλκ στα πέλματά σας πριν φορέσετε τα παπούτσια σας, μειώνοντας έτσι την εφίδρωση. Είναι κάτι πολύ πρακτικό και αποτελεσματικό.

3. Το κόλπο για την απομάκρυνση των βακτηρίων



Η συγκεκριμένη συμβουλή είναι και ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική. Θα ήταν καλό να έχετε πάντα λίγο φασκόμηλο και λίγη λεβάντα στο σπίτι. Αυτά τα δύο φυτά απομακρύνουν πολύ αποτελεσματικά τις οσμές. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε μερικά φύλλα φασκόμηλου και μερικά κλαράκια λεβάντας σε κάθε παπούτσι. Έπειτα τοποθετήστε τα παπούτσια στο μπαλκόνι ώστε ο φρέσκος αέρας να βοηθήσει στην απομάκρυνση των βακτηρίων. Το πρωί τα παπούτσια σας θα είναι έτοιμα και γεμάτα φρεσκάδα.




4. Το κόλπο με το πορτοκάλι, το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ



Να ακόμα μία πολύ απλή συμβουλή. Μην πετάτε ποτέ τις φλούδες των λεμονιών, των πορτοκαλιών και των γκρέιπφρουτ. Είναι πολύ χρήσιμες αν θέλετε να απομακρύνετε την κακοσμία στα παπούτσια σας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως πάντα, προτείνουμε να τοποθετήσετε τις φλούδες μέσα στα παπούτσια σας και να τις αφήσετε εκεί όλη τη νύχτα. Σίγουρη λύση.

5. Το κόλπο με το έλαιο τεϊόδεντρου



Μεταξύ των αιθέριων ελαίων με απολυμαντικές ιδιότητες, το έλαιο τεϊόδεντρου είναι αναμφισβήτητα το αποτελεσματικότερο. Μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα φυσικών τροφών και στα φαρμακεία. Δεν είναι ακριβό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο για την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών από τα παπούτσια όσο και για να φτιάξετε ένα χρήσιμο τζελ για τα χέρια: ένα τζελ που τα απολυμαίνει εύκολα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρίχνετε λίγες σταγόνες στους πάτους των παπουτσιών σας δύο φορές την εβδομάδα, απομακρύνοντας έτσι τις οσμές και εξαφανίζοντας τα βακτήρια. Είναι πανεύκολο!

6. Βρείτε την αιτία της οσμής



Όλοι ξέρουμε ότι η δυσάρεστη οσμή των παπουτσιών μας οφείλεται στον ιδρώτα των ποδιών μας. Όμως μερικές φορές, όπως θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει, υπάρχουν κάποια παπούτσια που μυρίζουν χειρότερα από άλλα. Ίσως αυτό οφείλεται στο ότι οι πάτοι τους απορροφούν περισσότερο ιδρώτα και τον συγκρατούν, συμβάλλοντας έτσι στην εμφάνιση βακτηρίων.

Αν παρατηρήσετε ότι η κακοσμία των παπουτσιών σας δεν φεύγει εύκολα, θα πρέπει να αλλάζετε τακτικά τους πάτους. Αν δεν μπορείτε να αλλάξετε τους πάτους, εφαρμόστε μερικές από τις παραπάνω συμβουλές για να τους προστατέψετε από τη δυσάρεστη οσμή και τα βακτήρια. Έχετε υπόψη σας ότι η κακοσμία μπορεί να δημιουργήσει μακροπρόθεσμα προβλήματα στα πόδια, επομένως είναι απαραίτητο να τηρείτε μια καλή υγιεινή.

7. Πώς να τηρείτε μια καλή υγιεινή για τα παπούτσια σας


Προσπαθείτε να μη φοράτε κλειστά παπούτσια κάθε μέρα. Δεν είναι καλό για την υγεία των ποδιών σας και συμβάλλει στην κακοσμία.
Όταν γυρίζετε σπίτι, αλλάξτε παπούτσια και αερίστε τα.
Δεν έχει σημασία αν τα παπούτσια σας είναι υψηλής ή μεσαίας ποιότητας, όλα τα παπούτσια απορροφούν οσμές. Επομένως πρέπει να τα διατηρείτε συνεχώς καθαρά. Βουρτσίζετε το εξωτερικό των παπουτσιών σας καθημερινά, ενώ για το εσωτερικό μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα υγρό πανί με λίγο από το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε για το πλύσιμο των ρούχων σας. Τρίψτε τα καλά για να απομακρύνετε λεκέδες και υγρασία.
Σε περίπτωση που συνήθως παρουσιάζετε υπερβολική εφίδρωση στα πόδια, θα ήταν συνετό να ακολουθήσετε τη συμβουλή που αναφέρθηκε παραπάνω:χρησιμοποιείτε ταλκ ή πούδρα για μωρά. Είναι μια απλή λύση που βοηθάει πολύ στη διατήρηση της φρεσκάδας των παπουτσιών καθ” όλη τη διάρκεια της ημέρας.

meygeia.gr/telos-stin-kakosmia-sta-papoutsia-sas/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top