0

Οι δύσκολες στιγμές που ζούμε, δυστυχώς, συνεχίζονται με τα έσοδα να μειώνονται διαρκώς ενώ τα έξοδα να αυξάνονται. Μαζί και τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Δες πώς μπορείς να μειώσεις τον λογαριασμό σου.


Οικονομία στην κουζίνα 10. Να χρησιμοποιείς εμαγιέ σκεύη μαγειρικής, που απορροφούν καλύτερα τη θερμότητα. 2. Υιοθέτησε μια χύτρα ταχύτητας! Εξοικονομεί κατά 30%-60% ηλεκτρικό ρεύμα. 3. Σβήσε τον φούρνο ή το μάτι της κουζίνας δέκα λεπτά προτού ολοκληρώσεις το μαγείρεμα. Η θερμοκρασία που έχει ήδη αναπτυχθεί αρκεί για να «γίνει» το φαγητό σου. 4. Να καθαρίζεις τακτικά τον φούρνο και τα μάτια της κουζίνας, μειώνοντας έτσι τις απαιτήσεις για ενέργεια. 5. Ρύθμισε τη θερμοκρασία του ψυγείου στη μεσαία σκάλα ψύξης και όχι στο μέγιστο.6. Να αποψύχεις κατεψυγμένα τρόφιμα στη συντήρηση του ψυγείου, μειώνοντας έτσι τη θερμοκρασία του και, συνεπακόλουθα, την κατανάλωση ενέργειας. 7. Μην τοποθετείς το ψυγείο κοντά στο καλοριφέρ, την κουζίνα ή άλλη πηγή θερμότητας. 8. Φρόντισε να αερίζεται καλά η πλάτη του ψυγείου, εξοικονομώντας έτσι έως και 30% ηλεκτρική ενέργεια. 9. Περίμενε να κρυώσει το ζεστό φαγητό προτού το βάλεις μέσα στο ψυγείο. 10. Να θυμάσαι ότι το πλυντήριο πιάτων ξοδεύει λιγότερο νερό και λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα απ’ αυτό που θα «έκαιγες» για να ζεστάνεις νερό στο θερμοσίφωνα.
Οικονομία στο μπάνιο 1. Αν μπορείς, άλλαξε τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα με ηλιακό. Πρόκειται για μια επένδυση που πραγματικά αξίζει. 2. Μόνωσε τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, ώστε να περιορίσεις τις απώλειες θερμότητας. 3. Εκμεταλλεύσιμου το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ, εξοικονομώντας 40% ηλεκτρικό ρεύμα. Για πληροφορίες, επισκέψου το www.dei.gr 4. Πλύνε τα ρούχα στους 30C ή το πολύ 40C, εξοικονομώντας κατά έως 15% το κόστος θέρμανσης του νερού. Φρόντισε να είναι το πλυντήριο γεμάτο.




Οικονομία στο υπόλοιπο σπίτι 1. Κλείσε τις ηλεκτρικές συσκευές από τον κεντρικό διακόπτη και μην τις αφήνεις στη λειτουργία stand-by. 2. Βγάλε από την πρίζα τον φορτιστή μόλις φορτίσεις το κινητό σου. 3. Μη χρησιμοποιείς screen saver στον υπολογιστή σου, γιατί εξακολουθεί να καταναλώνει ενέργεια. 4. Αντικατέστησε τους συμβατικούς λαμπτήρες με λαμπτήρες εξοικονόμησης, που έχουν 10-15 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και καταναλώνουν ώς 80% λιγότερο ρεύμα. 5. Να ξεσκονίζεις τακτικά τα φώτα του σπιτιού για βέλτιστη απόδοσή τους. 6.Τοποθέτησε το γραφείο το δικό σου και των παιδιών κοντά στο παράθυρο, ώστε να εκμεταλλεύεσαι τον φυσικό φωτισμό κατά τη διάρκεια της ημέρας. 7. Χρησιμοποίησε λαμπτήρες μικρότερης ισχύος σε διαδρόμους και βοηθητικούς χώρους. 8. Επένδυσε σε έναν έξυπνο μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας: Πρόκειται για μια συσκευή η οποία τοποθετείται στον κεντρικό πίνακα και σας βοηθά να μετρήσετε σε πραγματικό χρόνο όχι μόνο πόση ενέργεια καταναλώνετε, αλλά και το κόστος των καταναλώσεων, καθώς και τις χρήσεις που προκαλούν τη μεγαλύτερη κατανάλωση. Θα σε βοηθήσει να αλλάξετε συμπεριφορά ως προς τη χρήση των συσκευών σας και να εξοικονομήσεις ηλεκτρική ενέργεια άνω του 20%. 9. Μάθε να διαβάζεις την ενεργειακή ετικέτα των ηλεκτρικών συσκευών που αγοράζεις και επέλεξε συσκευές με την υψηλότερη δυνατή ενεργειακή απόδοση (Α+++, Α++, Α+, Α). 33


womenonly.gr
26ecopages.blogspot.gr/2015/10/23.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top