0

16 ΧΡΗΣΙΜΑ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΥ ΧΕΙΜΩΝΑ.

Όσο περισσότερο χιόνι υπάρχει έξω, τόσο περισσότερο χαίρονται τα παιδιά και τόσο λιγότερο χαίρονται οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Το χειμώνα είναι δύσκολο να καθαρίσουμε το αυτοκίνητο από το χιόνι και τον πάγο, να πάρει μπρος το αυτοκίνητο και να φτάσουμε αισίως στη δουλειά μας.
Σας βρήκαμε 16 λύσεις, που θα σας λύσουν τα χέρια το χειμώνα για το αυτοκίνητό σας.

7 Κόλπα για να καθαρίσετε παρμπρίζ και παράθυρα από τον πάγο και το χιόνι

1. Ανεβάστε τους υαλοκαθαριστήρες και αφήστε τους κάθετα για όλο το βράδυ, για να μη κολλήσουν στο παρμπρίζ από τον πάγο.
2. Για να διαλύσετε τον πάγο από το παρμπρίζ, ανακατέψτε 3 μέρη ξίδι και ένα μέρος νερό. Ψεκάστε το παρμπρίζ από το προηγούμενο βράδυ. Δε θα γλιτώσετε το χιόνι που θα πέσει, αλλά το καθάρισμα θα γίνει πολύ πιο εύκολο.
3. Ένα στεγνό πανί και οινόπνευμα θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το παρμπρίζ και τα παράθυρα.
4. Ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσετε εύκολα τον πάγο είναι να βάλετε πάνω στο παρμπρίζ ένα παλιό χαλάκι ή ένα χοντρό κομμάτι ύφασμα κάτω από τους υαλοκαθαριστήρες. Αλλά προσέξτε μη το κάνετε αυτό πριν από μεγάλη πτώση θερμοκρασίας ή πριν από ισχυρές βροχοπτώσεις.
5. Αν δεν έχετε κάποιο εργαλείο για να καθαρίσετε τον πάγο, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σπάτουλα ή μια πλαστική κάρτα. Το πιο σημαντικό είναι να αποφύγετε τη χρήση μετάλλου, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να κάνετε βλάψετε την επιφάνεια.
6. Προστατέψτε τους πλαϊνούς καθρέφτες φορώντας τους απλές πλαστικές σακούλες.
7. Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο με το μπροστινό μέρος να δείχνει προς ανατολή, τότε ο πρωινός ήλιος θα λιώσει λίγο πιο γρήγορα το χιόνι.

4 Τρόποι για να προστατέψετε τις κλειδαριές και τις πόρτες από τον πάγο

1. Για να ανοίξετε τις κλειδαριές και τις πόρτες του αυτοκινήτου θα βοηθήσει το υγρό για απολύμανση χεριών.
2. Μπορείτε να θερμάνετε λίγο το κλειδί με τον αναπτήρα και στη συνέχεια προσεκτικά να τοποθετήσετε το κλειδί στη παγωμένη κλειδαριά.
3. Προληπτικά ψεκάστε το κλειδί με λιπαντικό σπρέι WD-40.
4. Για να ανοίξετε μια παγωμένη πόρτα, δοκιμάστε πρώτα να την πιέσετε. Ένας άλλος τρόπος, είναι να δοκιμάσετε με ζεστό νερό (σε καμία περίπτωση καυτό νερό) και ακόμα καλύτερα με αντιψυκτικό υγρό.

newsvolos.com/16-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CF%80%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top