0

Εύκολη και πολύ ιδιαίτερηκατασκευή για να διακοσμήσετε τον χώρο της εστίας του τζακιού, όταν αυτό δεν χρησιμοποιείται, ή και για όποια άλλη διακοσμητική χρήση θέλετε.

Θα χρειαστείτε:
* χαρτόνι οντουλέ (γκοφρέ καφέ χαρτόνι) που θα βρείτε σε καταστήματα με είδησυσκευασίας ή χρωματοπωλεία (πωλείται για χρήση ως προστατευτικό δαπέδων κατά το βάψιμο τοίχων) και σε τιμή περίπου 0,50ευρώ/μέτρο
* έτοιμο στόκο ή λευκό στόκο σε σκόνη που θα αναμείξετε με νερό
* κολλητική ταινία, ψαλίδι, κοπίδι, σπάτουλαΚόψτε με το ψαλίδι κομμάτια από το χαρτόνι και τυλίξτετα σε σφιχτά ρολά, όποιουμεγέθους θέλετε, με τηνκυματοειδή όψη του χαρτιού προς τα έξω.

Στερεώστε το τέλειωμακάθε "κορμού" με κολλητικήταινία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόλλα με θερμοκολλητικό πιστόλι ή πολύ λεπτό σύρμα, όποιον τρόπο και αν επιλέξετε το "δέσιμο" θα κρυφτεί στην συνέχεια της κατασκευής.

Με τον ίδιο τρόπο φτιάξτε μερικούς τέτοιουςλεπτούς χαρτονένιουςκυλίνδρους που θα κόψετε με το κοπίδι στην μία άκρητους, έτσι ώστε να μπορείτε να τους ακουμπήσετε ανά σημεία πάνω στουςμεγαλύτερους κυλίνδρους σαν ...κλαδιά τους. Στερεώστε με κολλητική ταινία.
Απλώστε με σπάτουλα τον στόκο έτσι ώστε να καλύψετεπλήρως την επιφάνεια του χαρτονιού στρώνοντας και με ταχέρια σας όπου χρειάζεται, ακολουθώντας το κυματοειδές σχήμα του χαρτιού και δημιουργώντας ανά τμήματα ορισμένα ακόμη ακανόνιστα ...ανάγλυφα σημεία.
Αφήστε τον στόκο να στεγνώσει τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν καιαν φυσικά θέλετε επεξεργαστείτε πρόσθετα την κατασκευή με ακρυλικά χρώματα, μπορείτε π.χ να βάψετε τους "κορμούς" σεκαφέ απόχρωσεις.

Είναι μια πολύ ιδιαίτερη διακόσμηση για τον χώρο του τζακιού τις εποχές που δεν χρησιμοποιείται, που μπορείτε ναπλαισιώσετε και με μερικά φυσικά πράσινακλαδιά-φύλλα.


designsponge.com
soulouposeto.gr/2015/06/blog-post_1.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top