0

ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ


1) Αναζητήστε άλλους επιζήσαντες
2) Προσφέρετε πρώτες βοήθειες
3) Βρείτε καταφύγιο
4) Εξασφαλίστε ζέστη, νερό και τροφή
5) Ξεκουραστείτε

ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ



ΘΕΣΗ: Προσδιορίστε τη θέση σας, αν είστε κοντά σε αναγνωρισμένο δρομολόγιο είναι πολύ πιο εύκολο να σας βρουν, αλλιώς θα πρέπει να μετακινηθείτε σε μια άλλη περιοχή.

ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ελέγξτε αν υπάρχει ασύρματος, κινητό ή οτιδήποτε άλλο μέσο έτσι ώστε να πετύχετε επικοινωνία.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Ελέγξτε τις διαθέσιμες προμήθειες (τροφή και νερό) και υπολογίστε πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε με ό,τι έχετε.




ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Ελέγξτε τη φυσική κατάσταση, τη δική σας και των άλλων, ίσως χρειάζεται χρόνο για να περιποιηθείτε πληγές και να ανακτήσετε δυνάμεις για μια μεγάλη πορεία.
Θα πρέπει να τα ζυγίσετε όλα αυτά σε σχέση με την πιθανότητα να εξασφαλιστεί αρκετή τροφή για όσο διάστημα παραμείνετε στο συγκεκριμένο σημείο.

ΚΑΙΡΟΣ: Μια διάσωση για να είναι επιτυχής πρέπει οι καιρικές συνθήκες να το επιτρέπουν.
Αν σχεδιάζετε να κινηθείτε δείτε τι προμηνύει ο καιρός!!!!! Μήπως θα πρέπει να περιμένετε για καλύτερες κλιματολογικές συνθήκες????

ΣΗΜΑΤΟΔΟΣΙΑ: Ελέγξτε όλο τον διαθέσιμο εξοπλισμό σηματοδότησης (καπνογόνα, φωτοβολίδες, αυτοσχέδιες φωτιές, καθρεφτάκι ανάκλασης φωτός κλπ.) και ετοιμάστε τον για την όσο δυνατόν γρηγορότερη χρήση του. Θα ήταν πολύ άδικο να χάσετε το αεροπλάνο/ελικόπτερο που περνάει ξαφνικά από πάνω σας.


http://ixneytai.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top