0

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διακοσμητικό κουτί αποθήκευσης βάφοντας ένα κουτί από ξύλο, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας και ένα οποιοδήποτε χαρτονένιο κουτί, δημιουργώντας με ελάχιστο κόστος ένα πολύόμορφο αντικείμενο κυριολεκτικά από ένα ...σκουπίδι.


Στην πραγματικότητα θα δουλέψετε όπως ακριβώς και για βάψετε-δώσετε τεχνητά παλαιωμένη όψη σε ένα ξύλινο έπιπλο αντικείμενο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα οποιοδήποτε ενιαίο κουτί (με ενσωματωμένο και όχι ξεχωριστό καπάκι) αρκεί να είναι κατασκευασμένο από χοντρό χαρτόνι. Στα σκουπίδια των super markets θα βρείτε τέτοια κουτιά από συσκευασίες διάφορων τροφίμων.


ΥΛΙΚΑ
- Χαρτονένιο κουτί (από χοντρό χαρτόνι)
- Ακρυλικά χρώματα (μπλε-γαλάζιο, άσπρο, μαύρο, καφέ)
- Stencil ή σφραγίδες
- Προστατευτικό βερνίκι

1. Βάψτε αρχικά το κουτί με την άσπρημπογιά. Τα ακρυλικά χρώματα για κατασκευές έχουν τέτοια υφή καικαλυπτικότητα που σας χρειάζεται πραγματικά πολύ μικρή ποσότητα χρώματος.

2. Ανακατέψτε σε ένα ποτήρι ή πιάτο μιας χρήσης μια μικρή ποσότητα μπλε μπογιάς με λίγο άσπρο δημιουργώντας μια τυρκουάζαπόχρωση.

Βάψτε το κουτί και στην συνέχεια περάστε ανάσημείαμερικές άσπρες και μπλε πινελιές έτσι ώστε να μηνέχει σε ολόκληρη την επιφάνειά τουομοιόμορφη όψη. Για να κατορθώσετεαυτή την "ατημέλητη" όψη μπορείτε και να "σβήνετε" κατά τόπους το νωπό ακόμη χρώμα με ένα σφουγγαράκι. Κάντε το ίδιο και για εσωτερικότου κουτιού. 

3. Αφού στεγνώσει το μπλε χρώμα περάστε κατά τόπους μερικές πινελιές με στεγνόπινέλο και πολύ μικρή ποσότητα καφέμπογιάς ή, αν έχετε, χρησιμοποιείστε καφέπατίνα.
Τονίστε περισσότερο τις άκρες-γωνίες, το σημείο του κλεισίματος κλπ.
Κάντε ακριβώς το ίδιο και στο εσωτερικό του κουτιού και αφήστε τα χρώματα ναστεγνώσουν εντελώς.




Ένας εναλλακτικός τρόπος για το εσωτερικό μέρος του κουτιού είναι αντί για χρώμα να το "ντύσετε" με ύφασμα ή διακοσμητικόχαρτί που απλώς θα κόψετε στις διαστάσεις που χρειάζεται και θα το κολλήσετε με μια κόλλα γενικής χρήσης ή αφού το βάψετε με άσπρο χρώμα να εφαρμόσετε decoupage με χαρτί ή χαρτοπετσέτα σε ένα σχέδιο-απόχρωση ταιριαστό με τηνεξωτερική του όψη.

4. Ανάλογα με τον τύπο-μέγεθος stencil-σφραγίδας που διαθέτετε (μπορεί και είναι π.χ και ένα κομμάτι δαντέλας ή οποιοδήποτεδιάτρητο ύφασμα ή χαρτί) επιλέξτε σε ποια σημεία του κουτιού είναι καταλληλότερο να τα χρησιμοποιήσετε (στις γωνίες, περιμετρικά στην πάνω όψη, στο κέντρο κλπ.).

Για νααποτυπώσετε το σχέδιο του χρησιμοποιείστε καφέ, μαύρη ήσκουρόχρωμη τυρκουάζ-μπλε απόχρωση που θα πετύχετεαναμειγνύοντας μια πολύ μικρή ποσότητα μπλε χρώματος με ελάχιστο μαύρο.


Η τελική εξωτερική διακόσμηση του κουτιού ασφαλώς και είναι θέμα επιλογής και γούστου μπορείτε π.χ να προσθέσετε και κάθε τύπου ξύλινο ή μεταλλικό διακοσμητικόσε κάποια σημεία του κλπ.

4. Αφού ολοκληρώσετε και τον εξωτερικόδιάκοσμο του κουτιού και στεγνώσουνεντελώς όλα τα χρώματα, περάστε 2-3 χέρια με προστατευτικό βερνίκι.


Και...
* Τα χρώματα ασφαλώς και είναι θέμα προσωπικής επιλογής, μπορείτε να διαλέξετε οποιαδήποτε απόχρωση μπογιάς εσείς θέλετε, ποσότητα της οποίας θα αναμείξετε με λίγο άσπρο ή μαύρο για να δημιουργήσετε τους διαφορετικούς τόνους και τις ανομοιομορφίες στην τελική όψη της κατασκευής.

* Οι σφραγίδες που θα βρείτε σε διάφορους τύπους σε όλα τα καταστήματα με είδη χόμπυ-κατασκευών, είναι ένα εξαιρετικό "εργαλείο" όπως και τα stencils για να προσθέσετε πολύ όμορφοφινίρισμα σε διάφορων ειδών κατασκευές και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβές. Αν γενικά ασχολείστε λοιπόν με ...μεταμορφώσεις αντικειμένων, decoupage, παλαιώσεις κλπ. αγοράστε 3-4 διαφορετικά και "κλασσικά" σχέδια-μεγέθη τα οποία θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε κάθε τύπου παρόμοια κατασκευή.




soulouposeto.gr/2015/10/diy.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top