0




Αν είστε από αυτούς που μαζεύετε τις χαλασμένες λάμπες φωτός για να τις πάτε όλες μαζί στην ανακύκλωση και τελικά τις ξεχνάτε σε ένα κουτί, μην ντρέπεστε. Και εγώ το ίδιο κάνω, και τις ανακαλύπτω κάθε φορά στα εποχιακά ξεκαθαρίσματα.



Μικρές αιωρούμενες γλαστρούλες

Με λίγη χρωματιστή άμμο, κάποια κλαδάκια ή ότι άλλο σκεφθείτεμετατρέψτε την λάμπα πυρακτώσεως σε χρωματιστή πανδαισία!Μη ξεχάσετε να ρίξετε και νερό στην λάμπα για να έχει βάρος και να μην χτυπάει με τις διπλανές της.
Αερόστατα ή μέλισσες



Το παιδικό δωμάτιο μπορεί να γίνει παιχνιδιάρικο και γεμάτοδιακοσμητικά στοιχεία που θα προκαλούν την εξευρευνητική διάθεση και τη φαντασία του παιδιού σας. Θα χρειαστείτε πολύχρωμα χαρτιά, κόλλα, ψαλίδι, χρώματα και πολλή φαντασία για να κάνετε ονειρεμένο το δωμάτιο του.

Όσον αφορά στις μέλισσες δεν θα ήταν ήταν κακή ιδέα να πείτε στο πιτσιρίκι σας τι καλό κάνουν στο οικοσύστημα και πόσο βοηθούν στη ζωή του πλανήτη.
Λάμπα λαδιού


Με λίγο παραφινέλαιο και ένα φυτίλι η καμμένη σας λάμπα θα εκπέμπει και πάλι φως. Και μαντέψτε... θα είναι ρομαντικό και πολύ πρωτότυπο. Για να σταθεί και να μην χυθεί το παραφινέλαιο μπορείτε να στηρίξετε την λάμπα είτε σε ένα δακτυλίδι πετσέτας μεταλλικό, είτε σε κάποια βαση από ρεσό.
Μίνι βάζακι ή... αιωρούμενο μίνι βάζακι




Γιατί να μην την χρησιμοποιήσετε σαν βάζο; Με λίγο νερό και ένα λουλούδι αλλάξει κατευθείαν όψη και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε ένα δείπνο για δύο χωρίς να ενοχλεί στη μέση του τραπεζιού.

Ή ακόμα καλύτερα να φτιάξετε αρκετές και να τις κρεμάσετε από το ταβάνι ή στο μπαλκόνι σας και να βλέπετε το φως να διαθλάταικάνοντας την ατμόσφαιρα ακόμα πιο μαγική.
Αλατοπίπερο και δοχεία μπαχαρικών

Ναι, καλά διαβάσατε! Αλατοπίπερο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας σε ένα τραπέζι και σίγουρα θα ζηλέψουν την ιδέα σας. Τοποθετώντας τις λάμπες σε μια αυγουλιέρα μπορείτε να έχετε συγκεντρωμένα τα μπαχαρικά σας κα έτοιμα προς χρήση. Με προσοχή όμως στις ριπές, μην το παρακάνετε.
Μικρές αραχνούλες


Να, οκ, και για εμένα δεν είναι το πιο αγαπητό έντομο, επέλεξα όμως αυτή την δημιουργική πρόταση ως ιδέα και για άλλες κατασκευές.Βάφοντας τη λάμπα ότι χρώμα θέλετε και χρησιμοποιώντας σύρμα (το βρίσκεται σε καταστήματα που πωλούν ήδη κοσμημάτων)μπορείτε να φτιάξετε από έντομα μέχρι ζώα, ποδήλατα και πρόσωπα! Δοκιμάστε και το πιο πιθανό είναι να εκπλήξετε ακόμα και εσάς τους ίδιους.

Δείτε εδώ πως μπορείτε να ανοίξετε ένα παλιό λαμπτηρα με προσοχή και χωρίς να σπάσει!


http://www.thetoc.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top