0

Οδήγηση και αλκοόλ δεν συνδυάζονται αλλά η εταιρεία DB Breweries μόλις λάνσαρε ένα νέο βιοκαύσιμο που επιτρέπει στους οδηγούς στη Νέα Ζηλανδία να συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσω της κρύας μπύρας Breweries.

Η Brewtroleum λοιπόν επιτρέπει στο αυτοκίνητο σας να καίει το υποπροϊόν της μπύρα σας. Η ζυθοποιία ενώνει τις δυνάμεις της με τη Gull, έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς βιοκαυσίμων στη Νέα Ζηλανδία, για να κάνει 98 οκτανίων βενζίνη αναμεμειγμένη με αιθανόλη, που έχει εξαχθεί από τη μαγιά που απομένει από τη μπύρα που παρασκευάζεται. Tο τελικό προϊόν τιμολογείται ως το πρώτο στον κόσμο που διατίθεται στο εμπόριο βιοκαυσίμων που κατασκευάζεται από υποπροϊόν της μπύρας.
Η διαδικασία της δημιουργίας της Brewtroleum είναι σχετικά απλή, τουλάχιστον στη θεωρία. Η DB Breweries αποστάζει τη μαγιά και μεταφέρει την αιθανόλη που αποκομίζει σε ένα διυλιστήριο Gull. Ο παραγωγός βιοκαυσίμων στη συνέχεια «καθαρίζει» την αιθανόλη και την αναμειγνύει με premium βενζίνη για να κάνει E10, ένα καύσιμο που αποτελείται από 10% αιθανόλης και 90% premium αμόλυβδη.






Η DB Breweries ισχυρίζεται ότι η Brewtroleum είναι φιλική προς το περιβάλλον, διότι βιοκαύσιμα που έχουν ως βάση τους την αιθανόλη μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, μειώνει τα απόβλητα, γιατί η μαγιά από την οποία η αιθανόλη εξάγεται χρησιμοποιείται για ζωοτροφές.
«Είναι μια περίοδος δοκιμής για να εξετάσουμε την καταναλωτική ζήτηση και να αξιολογήσουμε τη σκοπιμότητα της εν εξελίξει παραγωγής», εξήγησε ο Sean O’Donnell, ένας εκπρόσωπος για την ζυθοποιία, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Herald της Νέας Ζηλανδίας.
Οι οδηγοί θα μπορούν να γεμίζουν με Brewtoleum σε οποιοδήποτε από τα 60 πρατήρια Gull, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί, που βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η Gull αναφέρει ότι η Brewtoleum περιέχει 10% αιθανόλης έτσι ώστε να είναι συμβατή με έναν μακρύ κατάλογο των αυτοκινήτων συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων μοντέλων Holden, Mercedes-Benz και Jeep από το 1986, όλες οι Porsche από το 2007 και ακόμη ένας μεγάλος κατάλογος μοτοσικλετών Honda και BMW.
Άσπρο πάτο!


http://www.athensmagazine.gr
http://periergaa.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top