0
Δημιουργήστε ένα φωτεινό logo για τον τοίχο του σαλονιού… και αλλάξτε την ατμόσφαιρα στο χώρο! Μια εύκολη DIY κατασκευή με το όνομά σας ή με λέξεις, όπως “Love”, “Life”, “Travel” κ.α. είναι ικανή να χαρίσει μια πινελιά τέχνης στο διαμέρισμα σας και να διακοσμήσει πρωτότυπα έναν άδειο τοίχο του σπιτιού. «Εξοπλιστείτε» με φαντασία και φτιάξτε μόνοι σας ένα υπέροχο 3D logo μέσα από τα παρακάτω βήματα…

Τι θα χρειαστείτε: χαρτόκουτα, ταινία, ατλακόλ (ξυλόκολλα), χαρτιά με prints, σειρά από λαμπάκια (π.χ. 50 για μια λέξη), μολύβι και ψαλίδι, πινέλο και κόλλα για χαρτί.

Βήμα 1ο: Σχεδιάστε με ένα μολύβι τα γράμματα πάνω στο χαρτόκουτο και κόψτε τα με ακρίβεια. Μην ξεχάσετε να κόψετε το «εσωτερικό» των γραμμάτων. Στη συνέχεια, κόψτε το υπόλοιπο κομμάτι της κούτας σε λωρίδες πλάτους περίπου 5cm.

Βήμα 2ο: Πάρτε στα χέρια σας τις λωρίδες και κολλήστε τις περιμετρικά πάνω στα χάρτινα γράμματα, έτσι ώστε να δημιουργηθούν 3D γράμματα με όγκο. Μην ξεχάσετε να κολλήσετε λωρίδες και γύρω από τις εσωτερικές «τρύπες» των γραμμάτων. Εναλλακτικά, αγοράστε έτοιμα τρισδιάστατα γράμματα από χαρτόνι και κόψτε με ένα κοπίδι τη μια πλευρά τους…




Βήμα 3ο: Εκτυπώστε από τον υπολογιστή σας χαρτιά Α4 με διάφορα σχέδια, prints και χρώματα και στη συνέχεια, κόψτε τα σε λωρίδες 7cm πλάτους. Περάστε τις με αραιωμένη ατλακόλ και κολλήστε τις ομοιόμορφα πάνω στις λωρίδες από χαρτόνι. Παράλληλα, απλώστε κόλλα πάνω στα γράμματα και κολλήστε το χαρτί που έχετε επιλέξει για την μπροστινή όψη του. Μην ξεχάσετε να κόψετε ο,τι περισσεύει με ένα ψαλίδι. Σε περίπτωση που υπάρχουν ατέλειες… κολλήστε και άλλο χαρτί από πάνω!

Βήμα 4ο: Αναποδογυρίστε το γράμμα, ώστε το εσωτερικό του να βρίσκεται μπροστά στα μάτια σας και με ένα μολύβι σχεδιάστε τις τρύπες για τα φωτάκια. Προσοχή! Πριν αρχίσετε το σχεδιασμό, υπολογίστε πόσα λαμπάκια έχετε στη διάθεσή σας και ποια θα είναι η απόσταση των τρυπών μεταξύ τους, ώστε τα λαμπάκια να βρίσκονται σε ίση απόσταση μεταξύ τους.

Βήμα 5ο: Με ένα κοπίδι, κάντε μικρά «x» πάνω στα σχέδια, έτσι ώστε να σφηνώσουν τα λαμπάκια και να μην «παίζουν» πάνω στο γράμμα.
Ωστόσο, προσέξτε για λόγους ασφαλείας, να μην ακουμπάνε πάνω στο χαρτόνι.

Βήμα 6ο: Κρεμάστε τα γράμματα στον τοίχο, βάλτε τα λαμπάκια στην πρίζα… και απολαύστε τη νέα DIY κατασκευή σας!

http://www.flowmagazine.gr/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top