0
Δείτε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί τι μέτρα πρέπει να πάρουμε για να μεταφέρουμε καύσιμα σε δοχείο με ασφάλεια.

Οι περισσότεροι λίγο - πολύ έχει χρειαστεί να μεταφέρουμε καύσιμα κάποια στιγμή της ζωής μας. Είτε επειδή μείναμε από βενζίνη, είτε λόγω απεργίας των βενζινοπωλών έτυχε να χρησιμοποιήσουμε μπιτονάκι.

Το κάναμε, όμως, με τον σωστό τρόπο; Πήραμε τα μέτρα ασφαλείας που χρειάζεται; Αλήθεια τι προφυλάξεις πρέπει να πάρουμε για την ασφαλή μεταφορά των καυσίμων σε δοχεία; Ας δούμε!


Πως να μεταφέρουμε καύσιμα με ασφάλεια
Όταν χρειάζεται για οποιονδήποτε λόγο να μεταφέρουμε καύσιμα, αυτό πρέπει να γίνεται μόνο σε ειδικά, εγκεκριμένα πλαστικά ή μεταλλικά δοχεία, που υπάρχουν ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Τα δοχεία αυτά μπορούμε να τα προμηθευτούμε από οποιοδήποτε βενζινάδικο.





Φυσικά, ανάλογα με τον τύπο του καυσίμου αλλάζει και το είδος του δοχείου. Για παράδειγμα ένα μπιτόνι για πετρέλαιο είναι διαφορεικό από ένα δοχείο για βενζίνη.

Σε κάθε περίπτωση τα δοχεία πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας ανάλογα με τον τύπο του εκάστοτε καυσίμου.

Αυτό είναι σημαντικό γιατί τα καύσιμα είναι ιδιαίτερα εύφλεκτα και ο κίνδυνος φωτιάς είναι μεγάλος. Επίσης τα ειδικά αυτά δοχεία απομακρύνουν και τον στατικό ηλεκτρισμό.

Για το λόγο αυτό δεν χρησιμοποιούμε ποτέ πλαστικά μπουκάλια του νερού ή άλλα μη εγκεκριμένα δοχεία.


Σωστή μεταφορά των δοχείων καυσίμου
Φυσικά, σπουδαίο ρόλο παίζει και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η μεταφορά των δοχείων. Είναι πολύ σημαντικό το δοχείο να είναι σε όρθια θέση και σε σημείο με επαρκή αερισμό.

Αυτό μπορεί να είναι εντός του οχήματος με ανοικτά παράθυρα ή εκτός του οχήματος σε χώρο με ειδική πρόβλεψη.


Ένα συχνό λάθος είναι η μεταφορά δοχείων με καύσιμα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, όπου λόγω έλλειψης αέρα μπορεί να γίνει ακόμη και έκρηξη.

Γενικά είναι καλό να παίρνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο!
http://coolweb.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top