0
Εκτός όλων των άλλων ιδιοτήτων του, το κρασί είναι πολυχρηστικό και πολύ αποτελεσματικό για την περιποίηση του δέρματος, για να βάψετε ένα ύφασμα, για να καθαρίσετε τα φρούτα και λαχανικά σας, και τόσα άλλα!

Βαφή υφασμάτων
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε είδος κόκκινου κρασιού για τη βαφή υφασμάτων. Το αποτέλεσμα, μπορεί να κυμαίνεται από απαλό ροζ έως βαθύ μοβ ή ακόμα και γκρι.
Ζεσταίνετε το κρασί και αφήστε να σιγοβράζει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθέστε το ύφασμα, ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα για 10 λεπτά και αφήστε να κρυώσει. Ξεπλύνετε καλά το ύφασμα.

Μαλακτικό για το δέρμα
Όλα αυτά τα αντιοξειδωτικά που κάνουν το κόκκινο κρασί ένα υγιές ποτό μπορούν επίσης να παρέχουν οφέλη, όταν εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα. Μερικές γυναίκες συνιστούν τη χρήση κόκκινου κρασιού ως τονωτικό. Στην Ινδία , το κρασί έχει πολλές χρήσεις ομορφιάς, όπως για τη χαλάρωση και τη φωτεινότητα του δέρματος.




Καθαρίστε τα φρούτα και τα λαχανικά
Ακριβώς όπως η μαγειρική σόδα , το κρασί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό καθαρισιτικό για τα φρούτα και τα λαχανικά. Το αλκοόλ στο κρασί διαλύει τις ακαθαρσίες, και σύμφωνα με μια μελέτη του 2005 από τον Mark Daeschel του Oregon State University, τα συστατικά του οίνου σκοτώνουν πολλά είδη παθογόνων μικροοργανισμών όπως η σαλμονέλα και το Ε. coli.

Απολυμαντικό για την Κουζίνα
Ο ίδιος μικροβιολόγος που ανακάλυψε ότι το κρασί είναι ιδανικό καθαριστικό για τα φρούτα, υποστηρίζει ότι η αλκοόλη του κρασιού μπορεί αποτελεσματικά να αφαιρέσει τους λεκέδες από τον πάγκο και να απολυμάνει τις επιφάνειες της κουζίνας. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε στο σπίτι, χρησιμοποιήστε ξηρά λευκά κρασιά, όπως sauvignon blanc, διότι δεν θα αφήσει λεκέ ή κολλώδη υπολείμματα.
Προειδοποίηση – μην προσπαθήσετε αυτή τη μέθοδο για γρανίτη, τα οξέα θα ροκανίσουν την επιφάνεια.

Θεραπεύστε τους μώλωπες
Μια παλιά λαϊκή θεραπεία συνιστά την εμβάπτιση ενός κομματιού ψωμιού στο κρασί και στη συνέχεια την εφαρμογή της σε μια μελανιά για να την βοηθήσει να επουλωθεί γρηγορότερα.
Το κρασί είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, που είναι αντιοξειδωτικά που έχουν μια σειρά από ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων της μείωσης της φλεγμονής των ιστών.

http://enallaktikidrasi.com/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top