0

Νομίζετε ότι οι κιμωλίες είναι χρήσιμες μόνο στις σχολικές αίθουσες; Κάνετε λάθος! Αυτά τα ραβδιά από μαλακό λευκό ασβεστόλιθο έχουν και άλλες εναλλακτικές και πολύ χρήσιμες εφαρμογές!

Καθαριστικές χρήσεις
Αφαιρέστε λεκέδες από γράσο
Τρίψτε κιμωλία στο λεκέ και αφήστε τη να καθίσει για 10 λεπτά. Αυτό βοηθά να απορροφήσει το λίπος. Πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο, σκουπίστε την περίσσεια σκόνη.
Καθαρίστε το κολάρο από το πουκάμισο
Τρίψτε το λεκέ με άσπρη κιμωλία, αφήστε να καθίσει για τουλάχιστον 10 λεπτά, στη συνέχεια πλύνετε ως συνήθως
Αφαιρέστε τους λεκέδες από γράσο από τα suede παπούτσια σας
Συνθλίψτε την κιμωλία και πασπαλίστε πάνω στο λεκέ γράσου. Αφήστε να μείνει για μια νύχτα. Βουρτσίστε τα παπούτσια το πρωί. Η σκόνη της κιμωλίας απορροφά το λίπος από το σουέτ.
Κάντε τα ασημικά σας να λάμπουν
Βάλτε λίγη κιμωλία στον ίδιο χώρο που αποθηκεύετε τα ασημικά σας. Θα απορροφήσει την υγρασία και θα τα εμποδίζει από την αμαύρωση.




Άλλες χρήσεις
Απομακρύνετε τα μυρμήγκια
Ζωγραφίστε μια γραμμή έξω από τις εξώπορτες και τα παράθυρα. Τα μυρμήγκια δεν πατάνε την κιμωλία. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς γιατί, αλλά υπάρχει μια θεωρία που υποστηρίζει ότι δεν αρέσει στα μυρμήγκια η υφή της οπότε δεν θέλουν να την πατάνε. Περίεργο, αλλά πιάνει.
Αποτρέψετε το κατσαβίδι από την ολίσθηση
Τρίψτε λίγη κιμωλία στο κεφάλι ενός κατσαβιδιού για να το αποτρέψετε από την ολίσθηση, όταν γυρνάτε μια βίδα.
Γυαλίστε τα νύχια σας
Τρίψτε κιμωλία πάνω στη λίμα νυχιών και λιμάρετε τα νύχια σας κάτω από της άκρες τους. Η κιμωλία θα αφαιρέσει τη βρωμιά και θα δώσει επιπλέον λευκάδα και φρεσκάδα στα νύχια σας!
Γρήγορες επιδιορθώσεις σε σημάδια στους τοίχους
Γρατσουνιές και μικρές τρύπες μπορούν να εξαφανιστούν στο άψε σβήσε εάν τρίψτε το σημείο με κιμωλία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top