0

Αμετάβλητη με το πέρασμα του χρόνου και την πρόοδο της τεχνολογίας, ακόμα και την έλευση των οθονών αφής, έχει παραμείνει η χρήση του...
spacebar, μαζί με το enter. Ο λόγος; Είναι ίσως τα πιο γνωστά πλήκτρα ενός πληκτρολογίου- μια ψηφιακή «παράδοση» που πάει πίσω δεκαετίες.

Όμως, όπως αναφέρει η iefimerida.gr, η Synaptics Inc φιλοδοξεί να φέρει την επόμενη γενιά στον συγκεκριμένο τομέα, μέσω της τεχνολογίας SmartBar, που είναι σχεδιασμένη ειδικά για desktop υπολογιστές και laptops.

Στην ουσία αυτό που κάνει είναι να προσθέτει δυνατότητες αντίστοιχες αυτών που βλέπει κανείς σε μια οθόνη αφής στο spacebar.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Smartbar προσφέρει ένα εύρος καινοτόμων και προγραμματίσιμων λειτουργιών στο spacebar, το οποίο αποτελεί «το φυσικό σημείο όπου ακουμπούν οι αντίχειρές μας».




Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν χειρονομίες πάνω στο SmartBar για γρήγορη διαμόρφωση/ διαχείριση κειμένου, ευκολότερο zoom και μια πληθώρα άλλων λειτουργιών που μπορούν να καθορίσουν οι ίδιοι.

Συνοπτικά, τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται είναι τα «rapid editing» (επιλογή λέξης με μια κίνηση του αντίχειρα), «effortless zooming» (οι χαρακτηριστικές κινήσεις για zoom) και τα «programmable logical buttons» (για την εκτέλεση μακροεντολών – η εταιρεία υπογραμμίζει τη χρησιμότητά τους για τους gamers).


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top