0

Smartphones και laptops έχουν γίνει το επίκεντρο του σύγχρονου τρόπου ζωής, όμως η τεχνολογία είχε αρχίσει να κάνει άλματα από την δεκαετία του '80. Κάποιες από τις συσκευές που είχαν λανσαριστεί τότε, έχουν εξελιχθεί στα τεχνολογικά επιτεύγματα του σήμερα αν και η όψη τους προκαλεί κάποιες φορές γέλιο.

Το DeLorean DMC-12 ήταν το σύμβολο του αυτοκίνητου του μέλλοντός, ενώ έγινε γνωστό από την κινηματογραφική επιτυχία, "Back to the Future". Σήμερα το αυτοκίνητο του μέλλοντος είναι κάτι σαν το ηλεκτρικό Tesla Model S.



Οι κάμερες του '80 ήταν μεγάλες και βαριές ενώ όλα καταγράφονταν σε ταινίες. Σήμερα οι κάμερες είναι ελαφρές, ψηφιακές και χωράνε στην παλάμη του ενός χεριού.



Το πρώτο κινητό τηλέφωνο εμπορίου ήταν το DynaTac, της Motorola και κυκλοφόρησε το 1984.



Ο Gordon Gekko εμφανίζεται να χρησιμοποιεί ένα στο "Wall Street". Ήταν τεράστιο σε σχέση με το iPhone 6.

Πίσω στην δεκαετία του '80 τα παπούτσια RS Computer της Puma χρησιμοποιούσαν μικροαισθητήρες για να καταγράψουν τις αθλητικές επιδόσεις του χρήστη. Σήμερα το Jawbone Up24 μετρά βήματα, θερμίδες που χάνει αυτός που αθλείται, ακόμα και τις ώρες ύπνου.



Στην δεκαετία του '80 κυριάρχησαν οι ταινίες VHS, που πρόβαλαν οι χρήστες στα βίντεό τους. Το 2015 μπορεί κάποιος να δει ταινία μέσω των smart TV, Google Chromecast, Amazon Fire TV stick ή της Apple TV.



Την δεκαετία του '80 οι καταναλωτές άκουγαν μουσική στον δρόμο μέσω των Walkman τους από την Sony, τα οποία έπαιζαν τις γνωστές κασέτες. Τώρα ο χρήστης έχει εκατ. επιλογές μέσω των μουσικών βιβλιοθηκών των iPhone και των iPod.



Γνωστά ήταν την δεκαετία του '80 τα τεράστια κασετόφωνα που έπαιζαν μουσική σε πάρτυ. Σήμερα το Amazon Echo, απαντά στις ίδιες ανάγκες των χρηστών.



Το Compaq SLT/286, κυκλοφόρησε το 1988, με πάχος 8,5 ίντσες και περίπου 6,5 κιλά βάρος. Το MacBook έχει πάχος μόνο 13,1 χιλιοστά και ζυγίζει μόνο 900 γραμμάρια.



Το ρολόι υπολογιστής Casio C-80, κυκλοφόρησε το 1980, και έδινε την δυνατότητα στον χρήστη να κάνει μαθηματικούς υπολογισμούς με αυτό. Το Apple Watch σίγουρα θα κάνει πολύ περισσότερα.



Την δεκαετία του '80 όλοι είχαν παίξει το 8-bit video game της Nintendo, σήμερα το Xbox One είναι μία από τις δημοφιλέστερες παιχνιδομηχανες.






Τα γραφικά των Video game έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Δείτε πως είναι αυτά του "Destiny" στο Playstation 4.



Την δεκαετία του '80 αλλά και του '90, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν δισκέτες για να σώσουν πληροφορίες που ήθελαν ή να κατεβάσουν προγράμματα. Σήμερα απλά τα "ανεβάζουν" στο cloud.



Πριν από 30 χρόνια η τελευταία λέξη της τεχνολογία ήταν οι CRT τηλεοράσεις. Σήμερα κυριαρχούν οι υψηλής ευκρίνειας όμως την 4K της Samsung με κυρτή οθόνη.



Δείτε πως έχουν αλλάξει τα "ποντίκια" του υπολογιστή από τότε.



Τότε, με μία Polaroid μπορούσε κάποιος να εκτυπώσει αμέσως τις φωτογραφίες του, ενώ σήμερα στο Instagram, τις ανεβάζει και τις μοιράζεται με τους φίλους του.



Το τάμπλετ Touch της Atari έκανε το ντεμπούτο του το 1984 με κόστος 89 δολαρίων. Σήμερα το iPad Air 2 με 500 δολάρια κόστος μπορεί να διαχειριστεί εκατοντάδες διαφορετικές εφαρμογές.



http://www.newmoney.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top