1

Όταν είμαστε στεναχωρημένοι ή πολύ κουρασμένοι έχουμε την τάση να ξεσπάμε στο... ψυγείο μας. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι μετά από μια κακή μέρα ή μετά από ένα στρεσογόνο συμβάν η όρεξη ανοίγει και στην πλειονότητα των περιπτώσεων αναζητάμε κάτι γλυκό.


Όμως η τακτική αυτή φαίνεται να μην αποδίδει, καθώς το σνακ που οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μας φτιάχνει εγγυημένα τη διάθεση είναι εξαιρετικά υγιεινό.

Η κορυφαία «τροφή της παρηγοριάς» είναι ο ταπεινός πασατέμπος!

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Sarah Schenker και την ειδικό στην Ψυχολογία της Διατροφής Christy Fergusson, οι 10 κορυφαίες τροφές για καλή διάθεση και ευεξία είναι οι εξής:

1. πασατέμπος (κολοκυθόσποροι)
2. σπόροι chia
3. σολομός
4. ρύζι
5. κινόα
6. ρεβίθια
7. καρύδα
8. σπαράγγια
9. σπανάκι
10. φασόλια

Η Δρ Schenker τονίζει πως η υγιεινή διατροφή κρίνεται ακόμη πιο καθοριστική σε περιστάσεις που αντιμετωπίζουμε δυσκολίες ή έντονο στρες.
Η Δρ Fergusson συμπληρώνει με τη σειρά της πως για να παράγει ο οργανισμός μας τις «ουσίες της χαράς», δηλαδή νευροδιαβιβαστές, πρέπει να παρέχουμε στο σώμα μας μέσω της διατροφής τα κατάλληλα δομικά συστατικά. Ένας πολύ σημαντικός νευροδιαβιβαστής είναι η σεροτονίνη, καθώς ρυθμίζει τη διάθεση αλλά και τον ύπνο μας.




Πηγή
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top