0

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Σε αυτήν τη φάση που βρισκόμαστε και την περίοδο που διανύουμε όλοι προσπαθούν να προσεγγίσουν μ’ έναν τρόπο ή μ’ έναν άλλο τους αγρότες για να πιάσουν τις ψήφους τους.

Και νομίζουν, βέβαια, ότι οι αγρότες μας είναι κορόιδα και θα χάψουν το ενδιαφέρον τους για την ύπαρξή τους. Στην πραγματικότητα θα ήταν πιο καλό για όλους μας αν αυτοί οι υποψήφιοι ήταν ενημερωμένοι σοβαρά για τον ζεόλιθο και ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα και σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε, έτσι ώστε να μιλούν γι’ αυτόν στους αγρότες και αυτοί εφαρμόζοντας να έχουν τα οφέλη. Διότι δεν είναι ανάγκη να λες στους άλλους ότι είσαι καλός, κάνε απλώς καλές πράξεις και ο άλλος δεν θα έχει να σε πιστέψει.

Δεν μπορεί ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση να εκδίδει το πρόγραμμα Horizon 2020, το οποίο να αφορά άμεσα την γεωργία και το θέμα της καινοτομίας, και να μην ξέρουν απολύτως τίποτα για τον ελληνικό ζεόλιθο και τις εφαρμογές του. Δεν μπορούμε συνεχώς να λέμε ότι ενδιαφερόμαστε ουσιαστικά για τον πρωτογενή τομέα και επί του πρακτέου να μην έχουμε ιδέα για τις ανάγκες τους.

Ενώ όταν λέμε ξεκάθαρα στους αγρότες ότι με τον ζεόλιθο μπορούν να εξοικονομήσουν νερό στο πότισμα, λιπάσματα και να αποφεύγουν τα βαριά φυτοφάρμακα και ταυτόχρονα ν’ αυξάνουν την παραγωγή τους, επειδή ο ζεόλιθος δεσμεύει τα βαρέα μέταλλα, τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες. Αυτός είναι ο πραγματικός τρόπος που ένας υποψήφιος βουλευτής μπορεί να βοηθήσει επί της ουσίας τους αγρότες μας και να αφήσει τα πολλά λόγια που δεν αλλάζουν απολύτως τίποτα. Γιατί οι αγρότες μας είναι άνθρωποι τη γης κι αν βοηθάς τη γη, τους βοηθάς και αυτούς ταυτόχρονα.

πηγή

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην Έλενα Χαραλάμπους και στη Βίκυ Νιούλικου. Πρώτο πρόγραμμα ΡΙΚ, 15/01/2015. ΕΔΩ





http://koukfamily.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top