0
Τα ξύλινα σπίτια είναι όμοια δομικά με τις ξύλινες καλύβες. Ο όρος "καλύβα" δεν προτιμάται από τις περισσότερους σύγχρονουςς κατασκευαστές, αφού σημαίνει γενικά κάτι πολύ μικρότερο, όπως ένα σπιτάκι σε ένα βουνό ή στο δάσος, ή ένα εξοχικό σπίτι.

Η κατασκευή ξύλινων σπιτιών, είναι...

ευρέως διαδεδομένη σε περιοχές διαφόρων χωρών όπως, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Νορβηγίας, της Βαλτικής και της Ρωσίας, όπου υπάρχουν ίσια και ψηλά κωνοφόρα δέντρα, όπως το πεύκο και το έλατο και είναι άμεσα διαθέσιμα. Επίσης, ξύλινα σπίτια, θα δείτε στην Ανατολική Κεντρική Ευρώπη, στις Άλπεις, τα Βαλκάνια και στην Ασία, όπου επικρατούν παρόμοιες κλιματολογικές συνθήκες. Στις θερμότερες και πιο δυτικές περιοχές της Ευρώπης, όπου κυριαρχούν τα φυλλοβόλα δέντρα, η παραγωγή ξυλείας ευνοήθηκε αρκετά τα τελευταία χρόνια.

Τα χειροποίητα ξύλινα σπίτια έχουν χτιστεί εδώ και αιώνες στη Σκανδιναβία, την Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη και είχαν κατασκευαστεί μόνο με ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι. Οι σκανδιναβικοί (άποικοι της Νέας Σουηδίας) έφεραν την ιδέα απο τη Βόρεια Αμερική στις αρχές του 18ου αιώνα, όπου αναπτύχθηκε και εδραιώθηκε πολύ γρήγορα από τους άλλους αποίκους και τους ιθαγενείς Αμερικανούς. Τα προκατασκευασμένα ξύλινα σπίτια, είχαν κατασκευαστεί στη Νορβηγία από το 1880 μέχρι περίπου το 1920 από τρεις μεγάλες εταιρείες. Έκοβαν και πριόνιζαν τους κορμούς των δέντρων, έφτιαχναν την κατασκευή μέσα στα εργοστάσια και τη μετέφεραν με μεγάλα φορτηγά στο χώρο του αγοραστήκαι να αποσυναρμολογείται για τη μεταφορά , και να συγκεντρωθούν στο χώρο του αγοραστή . Οι αγοραστές θα μπορούσαν να παραγγείλουν τυποποιημένα μοντέλα από τους καταλόγους των εταιριών, που σχεδιάστηκαν από τους αρχιτέκτονες που χρησιμοποιούνται από τις επιχειρήσειςγια τον σχεδιασμό.

Δείτε 20 εξαιρετικά ξύλινα σπίτια στις παρακάτω φωτογραφίες:

1.



2.



3.



4.



5.



6.



7.



8.






9.



10.



11.



12.



13.



14.



15.



16.



17.



18.



19.



20.




Πηγή φωτογραφιών: www.houzz.com
dimiwise.gr
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top