0

Ο καλλιτέχνης Vik Muniz είναι γνωστός για τις τεράστιες συνθέσεις και γλυπτά του που δημιουργεί από χιλιάδες αντικείμενα. Στη νέα το συνεργασία με τον καλλιτέχνη και ...
ερευνητή του MIT Marcelo Coelho, ο Muniz κάνει το ακριβώς αντίθετο και και διερευνά τη μικροσκοπική με μια νέα σειρά από κάστρα από άμμο χαραγμένο πάνω σε μεμονωμένους κόκκους άμμου.








Η διαδικασία να φτιάξει ένα κάστρο πάνω σε ένα κόκκο ήταν κάθε άλλο παρά απλή και χρειάστηκαν πάνω από τέσσερα χρόνια δοκιμών και λαθών και χρησιμοποίησε τόσο απαρχαιωμένες όσο και τεχνικές μεθόδους. Ο Muniz σχεδίαζε πρώτα κάθε κάστρο χρησιμοποιώντας μια φωτογραφική μηχανή Lucida, ένα οπτικό εργαλείο του 19ου αιώνα που βασίζεται σε ένα πρίσμα για να προβάλει μια αντανάκλαση του οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά από τον χρήστη σε χαρτί και που έτσι μπορούν τα αντικείμενα αυτά να ανιχνευθούν. Τα σχέδια αυτά στη συνέχεια τα έστελνα στον Coelho ο οποίος εργάστηκε με μια σειρά μικροσκοπικών διαδικασιών σχεδίασης για αρκετά χρόνια πριν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει μια εστιασμένη δέσμη ιόντων (FIB), η οποία έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί μια γραμμής πλάτους μόλις 50 νανομέτρων (μια ανθρώπινη τρίχα έχει περίπου 50.000 νανόμετρα πλάτος).









Τέλος, ο Muniz φωτογράφιζε τα χαρακτικά και τα μεγέθυνε για εκτυπώσεις. Το project ονομάστηκε "Creator’s Project".






http://3otiko.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top