0
Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό έχουν πλέον καλύτερη κατανόηση της οδήγησης μέσα στην πόλη, αναφέρει σε σχετικό σημείωμα...
η Google.

Η εταιρεία βρίσκεται όλο και πιο κοντά στο όνειρό της για την ανάπτυξη εμπορεύσιμων αυτοκινήτων χωρίς οδηγό.

Όπως αναφέρει, το λογισμικό έχει βελτιωθεί σημαντικά, λαμβάνοντας περισσότερο υπόψη την οδήγηση μέσα στην πόλη.


Τα αυτοκίνητα- ρομπότ της Google έχουν πλέον οδηγήσει 700.000 μίλια γύρω από την πόλη Mountain View στην Καλιφόρνια, όπου εδρεύει η εταιρεία τεχνολογίας. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πιο πρόσφατο λογισμικό της περιλαμβάνει: πιο ολοκληρωμένους και λεπτομερείς χάρτες, που συμπεριλαμβάνουν κράσπεδα και διάφορα είδη των σημάτων κυκλοφορίας, καθώς και βελτιώσεις στην ανίχνευση αντικειμένων γύρω από το όχημα, όπως την διάκριση πεζών και ποδηλατών από τα κινούμενα οχήματα, επειδή ακολουθούν διαφορετικούς οδικούς κανόνες. Επίσης, την ικανότητα να «διαβάζουν» σύμβολα που εμφανίζονται όχι μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές - για παράδειγμα , ένα σήμα στοπ που ξεδιπλώνεται στα πλαϊνά ενός σχολικού λεωφορείου- και την μοντελοποίηση πιθανών καταστάσεων – η Google έχει αναπτύξει λογισμικό που μετρά την πιθανότητα του τι μπορεί να συμβεί σε χιλιάδες καθημερινές οδηγικές καταστάσεις.





Σε ένα blogpost, η εταιρεία αναφέρει:

«Όπως αποδεικνύεται, αυτό που φαίνεται χαοτικό και τυχαίο σε έναν δρόμο της πόλης στο ανθρώπινο μάτι, είναι στην πραγματικότητα αρκετά προβλέψιμο σε έναν υπολογιστή. Καθώς έχουμε αντιμετωπίσει χιλιάδες διαφορετικές καταστάσεις, έχουμε δημιουργήσει μοντέλα λογισμικού του τι να περιμένουμε, από το πιθανό (ένα αυτοκίνητο που σταματά σε ένα κόκκινο φως) έως το απίθανο (πότε μπορεί να φύγει). Έχουμε ακόμα πολλά προβλήματα να λύσουμε, όπως το να μάθουμε στο αυτοκίνητο να οδηγεί σε περισσότερους δρόμους της Mountain View προτού προχωρήσουμε σε άλλη πόλη, αλλά για χιλιάδες συνθήκες στους δρόμους της πόλης που θα μας είχαν αφήσει έκπληκτους πριν από δύο χρόνια μπορούν πλέον να γίνει αυτόνομος χειρισμός».

Η Google έχει εξοπλίσει περίπου 24 Lexus RX450H SUVs με την τεχνολογία της, η οποία περιλαμβάνει αισθητήρες που δημιουργούν 3D χάρτες του περιβάλλοντος των αυτοκινήτων σε πραγματικό χρόνο. Τα αυτοκίνητα έχουν δοκιμαστεί με έναν οδηγό στη θέση του οδηγού, έτοιμο να αναλάβει τον έλεγχο αν κάτι πάει στραβά και έναν μηχανικό της Google στη θέση του συνοδηγού.


Δείτε το σχετικό βίντεο:




http://www.antinews.gr
http://ypogeia-drasi.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top