Γνωρίζετε οτι για όσους απο εσάς ή την οικογένειά σας έχουν πρόβλημα με τη λακτόζη ή πολύ απλά δέν αντέχετε τη γεύση και τη μυρωδιά του αγελαδινού γάλακτος,υπάρχει λύση φτιάχνοντας γάλα αμυγδάλου;Αυτό που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να παρασκευάσετε μόνοι σας γάλα απο αμύγδαλα είναι κατ αρχάς να μουλιάσετε αποβραδίς 1 κούπα με αμύγδαλα σε ένα μπολάκι με 1 κούπα νερό(για 8-10 ώρες). Στη συνέχεια στραγγίξτε τα αμύγδαλα και
αφαιρέστε το φλούδι(να μείνη μόνο το άσπρο αμύγδαλο).Ρίξτε τα αμύγδαλά σας στο μπλέντερ,προσθέστε 2-3 κούπες νερό ανάλογα το πόσο πηχτό η αραιό θέλετε να σας βγεί το γάλα και προσθέστε 1 κουταλιά μέλι προαιρετικά για να το γλυκάνετε.Καπακώστε το μπλέντερ και χτυπήστε καλά για 2-3 λεπτά μέχρι να θρυμματιστέί το αμύγδαλο.Σουρώστε το με ένα σουρωτήρι σε μια κανάτα και είστε έτοιμοι!!!Εχετε υπ όψιν σας οτι το γάλα αμυγδάλου μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο σας μέχρι και 4 μέρες.Οσον αφορά την αμυγδαλόψυχα που θα μείνη στο σουρωτήρι σας,μήν την πετάξετε!Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μπισκότα,κέικ κλπ.
symboyles.blogspot.gr/2015/11/FTIAKSTE-MONOI-GALA-AMYGDALOY.html#ixzz3raeQJwZX
αφαιρέστε το φλούδι(να μείνη μόνο το άσπρο αμύγδαλο).Ρίξτε τα αμύγδαλά σας στο μπλέντερ,προσθέστε 2-3 κούπες νερό ανάλογα το πόσο πηχτό η αραιό θέλετε να σας βγεί το γάλα και προσθέστε 1 κουταλιά μέλι προαιρετικά για να το γλυκάνετε.Καπακώστε το μπλέντερ και χτυπήστε καλά για 2-3 λεπτά μέχρι να θρυμματιστέί το αμύγδαλο.Σουρώστε το με ένα σουρωτήρι σε μια κανάτα και είστε έτοιμοι!!!Εχετε υπ όψιν σας οτι το γάλα αμυγδάλου μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο σας μέχρι και 4 μέρες.Οσον αφορά την αμυγδαλόψυχα που θα μείνη στο σουρωτήρι σας,μήν την πετάξετε!Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μπισκότα,κέικ κλπ.
symboyles.blogspot.gr/2015/11/FTIAKSTE-MONOI-GALA-AMYGDALOY.html#ixzz3raeQJwZX
Δημοσίευση σχολίου