0
Περιβαλλοντική οικονομία με έξυπνα tips!!!Φροντίστε το περιβάλλον προστατεύοντας παράλληλα την… τσέπη σας!
Εξοικονόμηση νερού
Μπορεί φέτος οι βροχές να...

τίμησαν τη χώρα μας και να αναθαρρήσαμε βλέποντας τη στάθμη των λιμνών να ανεβαίνουν όμως αυτό δεν σημαίνει πώς ο κίνδυνος της λειψυδρίας έχει περάσει.


Στην κουζίνα
• Χρησιμοποιήστε το πλυντήριο πιάτων μόνο εφόσον έχει γεμίσει. Σε περίπτωση που το πλυντήριο πιάτων που διαθέτετε απαιτεί πρόπλυση γεμίστε μία λεκάνη ή τη γούρνα του νεροχύτη σας και ξεβγάλτε τα στο ίδιο νερό πριν τα βάλετε στο πλυντήριο. Αν η πρόπλυση για το δικό σας πλυντήριο δεν είναι απαραίτητη τότε ακόμα καλύτερα! Σε περίπτωση που πρόκειται να αγοράσετε πλυντήριο πιάτων τότε επιλέξτε εκείνο που θα έχει τη μικρότερη κατανάλωση σε νερό.
• Εάν πλένετε τα πιάτα στο χέρι τότε είναι καλό να χρησιμοποιήσετε και τις δύο γούρνες του νεροχύτη σας. Τη μία θα τη γεμίσετε με νερό και απορρυπαντικό και η άλλη σκέτο νερό. Στη μία θα σαπουνίζετε και στην άλλη θα ξεβγάζετε. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε μία δεύτερη γούρνα τότε μία κλασική λεκάνη μπορεί να αντικαταστήσει την δεύτερη γούρνα.
• Αν τα πιάτα σας έχουν αρκετό λίπος ή ξεραμένα υπολείμματα τροφών που απομακρύνονται δύσκολα τότε βυθίστε τα σε νερό με λίγο απορρυπαντικό και αφήστε τα για μερικές ώρες. Τα υπολείμματα θα «φουσκώσουν» από το νερό και θα φύγουν εύκολα χωρίς να σας ταλαιπωρήσουν με πολύ τρίψιμο και χωρίς να πρέπει να σπαταλήσετε αρκετά λίτρα νερού.
• Τέλος, πλύντε τα φρούτα και τα λαχανικά σας σε μία λεκάνη γεμάτη νερό. Εφόσον αυτό το νερό δεν περιέχει σαπουνάδα μπορείτε στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε για να ποτίσετε κάποια φυτά στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας.
Στο μπάνιο
• Ελέξτε το καζανάκι σας για τυχόν διαρροές. Μπορείτε να κάνετε αυτό τον έλεγχο χρησιμοποιώντας μία προσωρινή βαφή. Αν δείτε ότι χωρίς να έχετε τραβήξει το καζανάκι η λεκάνη σας χρωματίζεται τότε σημαίνει ότι από κάποιο σημείο τρέχει νερό. Αν δεν τα καταφέρνετε με τα υδραυλικά τότε καλέστε έναν επαγγελματία να σας αντικαταστήσει το σημείο διαρροής διαφορετικά αγοράστε τα ανταλλακτικά και φτιάξτε το μόνοι σας!
• Αντικαταστήσετε το «τηλέφωνο» της ντουζιέρας σας με κάποιο μικρότερης ροής και προτιμήστε τα σύντομα ντους από το να γεμίσετε την μπανιέρα σας με νερό. Καλοκαίρι είναι υπάρχει και η θάλασσα για παιχνίδια με το νερό!
• Όταν πλένετε τα δόντια σας χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι με νερό και μην αφήνετε ανοιχτή τη βρύση με το νερό να τρέχει. Έτσι θα ελέγξετε ακριβώς την ποσότητα νερού που χρησιμοποιείτε.
• Χρησιμοποιήστε το πλυντήριο ρούχων μόνο εφόσον είναι γεμάτο. Μην βάζετε πλυντήριο με τα μισά ρούχα απ’ όσα χρειάζεται.




myself.gr
26ecopages.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top