0

Πρόκειται για μία δημιουργία δύο Γερμανών, των Falk Wolksy και Daniel Kaesmacher, οι οποίοι σκέφτηκαν ότι αυτό το διαφορετικό digital pen που εμπνεύστηκαν ...

μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά τους (αλλά και τον οποιονδήποτε) να μην κάνει λάθη, ακόμη κι όταν γράφει με τον παραδοσιακό τρόπο κι όχι με το πληκτρολόγιο ενός υπολογιστή και τον ορθογραφικό έλεγχο του Word. Έτσι δημιούργησαν το Lernstift, μία ψηφιακή πένα, η οποία δονείται όταν κάνετε ένα ορθογραφικό λάθος γράφοντας μ” αυτήν, ενώ, παράλληλα, με τον ίδιο τρόπο, μπορεί να ελέγξει ότι γράφετε σωστά… καλλιγραφικά.

Η τεχνολογία που τη βοηθάει σ” αυτό είναι ενσωματωμένη και, σε αντίθεση με άλλες πένες του είδους δε βασίζεται σε οπτικό αισθητήρα και δε χρειάζεται επιπλέον σύνδεση με υπολογιστή για να λειτουργήσει.
Έχει ενσωματωμένο υπολογιστή με Linux και ένα κύκλωμα που περιλαμβάνει αισθητήρα κίνησης, επεξεργαστή, μνήμη, υποστήριξη Wi-Fi και module για τη δόνηση της συσκευής. Ο αισθητήρας κίνησης συνδυάζει ένα γυροσκόπιο με ένα επιταχυνσιόμετρο και χρησιμοποιεί τρεις διαφορετικές μεθόδους για την επεξεργασία των δεδομένων. Υπάρχει διαθέσιμο και learning mode ώστε να «μάθει» η πένα το πώς γράφετε και στη συνέχεια να αναγνωρίζει καλύτερο το χαρακτήρα σας.

Η ομάδα έχει τοποθετήσει το project της για χρηματοδότηση στο Kickstarter και ελπίζει στατέλη του καλοκαιριού να ξεκινήσει την παραγωγή και έως τα τέλη του χρόνου να έχει καταφέρει να διαθέσει μία επαρκή ποσότητα από το πρωτότυπο αυτό gadget της. Σε πρώτη φάση θα υποστηρίζει την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα, σύντομα ωστόσο οι δημιουργοί του πιστεύουν ότι θα υποστηρίζει ακόμη περισσότερες (στη σχετική ενότητα του site τους βλέπουμε και την ελληνική σημαία, οπότε… ίσως βγει και στα ελληνικά). Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

to-periptero.com
http://www.seleo.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top