0
DIY Κάντε πολύχρωμα «νερά» στο ξύλο με μια παραδοσιακή Γιαπωνέζικη τεχνική.


Η Ιαπωνία θεωρείται από αρκετούς η χώρα με την σπουδαιότερη ξυλουργική παράδοση. Ένας από τους κυριότερους λόγους, είναι κάποιες μοναδικές τεχνικές που χρησιμοποιούσαν, τις οποίες δεν θα τις συναντήσετε σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου, εκτός της Ιαπωνίας.

Πριν λίγο καιρό είχαμε δει το Yaki-Sugi, την τεχνική του καρβουνιασμένου ξύλου. Αυτή τη φορά θα δούμε την τεχνική του Udukuri. To Udukuri, είναι μια παραδοσιακή Γιαπωνέζικη τεχνική, που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες, με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε πολύχρωμα νερά ξύλου.



Ίσως κάποιος να νομίζει, ότι είναι μια τεχνική με την οποία κάποιος ζωγραφίζει ή δημιουργεί ψεύτικα χρωματιστά νερά ξύλου, αλλά θα κάνει λάθος. Με την τεχνική αυτή, χρωματίζονται τα πραγματικά νερά του ξύλου.

Η τεχνική του Udukuri, σε ένα απλό σκίτσο



Πως γίνεται αυτό? Απλά με μια συρματόβουρτσα και χρώμα (παραδοσιακά χρησιμοποιείται λάκα). Με την συρματόβουρτσα, τρίβετε το ξύλο και σιγά σιγά «τρώτε» τις μαλακές ίνες, αφήνοντας σχεδόν ανέπαφα τα νερά του ξύλου, και δημιουργώντας έτσι μια ανάγλυφη επιφάνεια.



Τώρα αν βάψετε την επιφάνεια με μερικές διαφορετικές στρώσεις λάκας, και στην συνέχεια την τρίψετε, θα δημιουργήσετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα, στο οποίο τα νερά θα έχουν διαφορετική απόχρωση από το υπόλοιπο μέρος.



Όλες τα έργα στις φωτογραφίες είναι δημιουργίες του Ιάπωνα δημιουργού, Jo Nakasaga.




supereverything.gr/2016/04/udukuri-giaponeziki-texniki-vafis-neron-xilou.html
i-click.eu/%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CF%87%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80/#

Δημοσίευση σχολίου

 
Top