0

ΦΤΙΑΞΤΕ XAΛΙΑ από ΣΚΟΙΝΙ.

Eίναι όμορφα, καθαρίζονται εύκολα με τίναγμα ή και με μια κοινή σκληρή σκούπα, μπορείτε να τα αφήσετε στο δάπεδο και το καλοκαίρι αφού ηψάθινη όψη τους δεν θυμίζει χειμώνα και θα διακοσμήσουν πολύ εντυπωσιακά οποιοδήποτε σημείο - δωμάτιο του σπιτιού.

Θα τα φτιάξετε εύκολα χρησιμοποιώντας σκοινί, σπάγγο καιθερμοκολλητικό πιστόλι, σε όποιο σχήμα, σχέδιο καιμέγεθος θέλετε, ανάλογα με την ...υπομονή σας και με 2 τρόπους που διαφέρουν μεταξύ τους παρά μόνον στην μορφήπου θα δώσετε στο σκοινί πριν ξεκινήσετε, ενώ στην διαδικασίασυναρμολόγησής του σε χαλί είναι ίδιοι.



1. Αν χρησιμοποιήσετε λίγο πιο χοντρό σκοινί, δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε να τοτυλίγετε σε σπείρα, στερεώνοντας τις σειρές με τοθερμοκολλητικό πιστόλι καιπιάνοντας ανά σημεία την μια σειρά με την άλλη μεσπάγγο ή χοντρήκλωστή ίδιας απόχρωσηςμε το σκοινί.


2. Αν θέλετε να δώσετε περισσότερο πλεχτή όψη στο χαλί, χρησιμοποιείστε λίγολεπτότερο σκοινί, κόψτετρία κομμάτια και πλέξτε τα δημιουργώντας μια μακριάπλεξίδα, στερεώστε καλά τις δύο άκρες της με σελοτέιπκαι στην συνέχεια τυλίξτε με τον ίδιο τρόπο όπως κι αν επρόκειτο για ένα μονό σχοινί, κολλώντας με θερμοκολλητικό πιστόλι και στερεώντας ανά σημεία με σπάγγο.

Αυτή η τεχνική, με το σκοινίπλεγμένο σε πλεξίδα, δίνει ένα πιο "επαγγελματικό" αποτέλεσμα, ένα τέτοιο χαλί αν προσέξετε ώστε οι σειρές του σκοινιού να είναι σφιχτέςκαι κολλημένες - στερεωμένες σωστά, δεν έχει καμιάδιαφορά στην όψη από τα αντίστοιχα έτοιμα ψάθινα χαλιά που θα βρείτε στο εμπόριο κι όμως δεν είναι καθόλου δύσκολο να τα φτιάξετε μόνοι σας.

Με όποιον από τους δύοτρόπους κι αν επιλέξετε ναδουλέψετε, αφούολοκληρώσετε το χαλί στομέγεθος που θέλετε, θαπροσθέσετε κόλλα μεπινέλο ή θερμοκολλητικό πιστόλι ανάμεσα στις σειρές σκοινιού κι αφού στεγνώσει θα στερεοποιήσετε την πίσω όψη καλύπτοντας με κολλητική ταινία και στην συνέχεια, αν θέλετε, με ένα κομμάτι χοντρό πλαστικό που θα αδιαβροχοποιήσει την πίσω πλευρά.

Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιουδήποτε τύπου και χρώματος σκοινί ή και να συνδυάσετε διαφορετικέςαποχρώσεις στο ίδιο χαλί, απλώς κόβετε το σκοινί μιας απόχρωσης στο σημείο που θέλετε να σταματά, στερεώνετε την άκρη με λίγο σελοτέιπ και ακριβώς πάνω της ξεκινήστε να τυλίγετε το επόμενο χρώμα.

Αν δεν τα θέλετε σεστρογγυλό σχήμα, αρχίστε να τυλίγετε το σκοινί σε οβάλμορφή, και φυσικά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τέτοιο χαλί με σχέδια που θα αποτελείται από μικρότερακαι μεγαλύτερα τέτοια κομμάτια, όλα φτιαγμένα - τυλιγμένα με τον ίδιο τρόπο και ενωμένα μεταξύ τους, ανάλογα με το είδος και το πάχος του σκοινιού είτε με θερμοκολλητικόπιστόλι είτε με μια χοντρή βελόνα (σακοράφα) και σπάγγο ίδιας απόχρωσης με εκείνη του χαλιού.

Είτε θελήσετε να φτιάξετε ένα μικρό απλό χαλάκι για τηνκρεβατοκάμαρα είτε ένα μεγαλύτερο για το καθιστικόπ.χ σε σχέδιο "μαργαρίτας" αποτελούμενο από έναν κεντρικό κύκλο και πολλούςμικρότερους, η διαδικασίαδεν διαφέρει σε τίποτα. Θα χρειαστείτε απλώς περισσότεροσκοινί, περισσότερη κόλλα και λίγη παραπάνω ...υπομονή, όμως το αποτέλεσμα είναι πραγματικάεξαιρετικό και σίγουρα αξίζει και τον κόπο και το κόστος, αν λάβετε υπόψη σας ότι αυτού του τύπου έτοιμα χαλιά δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικά και σκοινί με το μέτρο ή σε συσκευασίες πολλών μέτρων μπορείτε να προμηθευτείτε σε καταστήματα με είδη συσκευασίας, χρωματοπωλεία, αλλά και μαγαζιά με ναυτιλιακά είδη, αναζητώντας και εποχιακές προσφορές.





















soulouposeto.gr/2014/02/xa.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top