0

Τόσο σε μεγάλα φωτογραφεία και καταστήματα εκτυπώσεων όσο και σε αντίστοιχα on line shops, μπορείτε να δώσετε/στείλετε μια οποιαδήποτε φωτογραφία ήεικόνα για να σας την εκτυπώσουν πάνω σε καμβά σε όποια διάσταση επιθυμείτε.
Μια τέτοια εκτύπωση σε διαστάσεις π.χ 40Χ40 θα σας κοστίσει περίπου 40 ευρώ και το αποτέλεσμα φυσικά θα είναι τέλειο, πιστή αποτύπωση του πρωτότυπου της εικόνας στον πίνακα.






Υπάρχει όμως και πιο απλόςκαι πολύ οικονομικότεροςτρόπος για ναμεταφέρετε μόνοι σας οποιαδήποτε εικόνα(φωτογραφία, εικόνα από περιοδικό, εφημερίδα, βιβλία κλπ) πάνω σε καμβά ή σε ένα κομμάτι ξύλο, αλλά και σε μιαπήλινη ή μεταλλικήεπιφάνεια-αντικείμενο κλπ δημιουργώντας μόνοι σας όσα τέτοια κάδρα/πίνακες και διακοσμητικά αντικείμενα θέλετε και με όποιο θέμα προτιμάτε.

Για να δημιουργήσετε έναν τέτοιο πίνακα θα χρειαστείτε:
- φωτογραφίες/εικόνες εκτυπωμένες σε laser printer (φωτοτυπία δηλαδή, έγχρωμη ή ασπρόμαυρη, αλλά όχι σε απλό οικιακό εκτυπωτή)
- καμβάδες ζωγραφικής (θα τους βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη ζωγραφικής-σχεδίου - κατασκευών αλλά και σεπολυκαταστήματα (ενδεικτικά ένα απλό τελάρο με πλαίσιο 50Χ50 θα σας κοστίσει περίπου 3-5 ευρώ) και
- ένα ειδικό υγρό/τζελ μεταφοράς εικόνας (Transfer Glaze).


Στην πραγματικότητα πρόκειται για προϊόντα που δημιουργούν κατά μία ευρεία έννοια το αποτέλεσμα του... ντεκουπάζ, μιας εικόνας-φωτογραφίας που εσείς θα επιλέξετε, πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια/αντικείμενο, καμβά, ξύλο, γυαλί, μέταλλο, πηλό, ύφασμα και την οποία όπως ακριβώς και ένα απλό χαρτί decoupage μπορείτε στην συνέχεια, αν φυσικά το επιθυμείτε, να επεξεργαστείτε επιπρόσθετα με επιζωγράφιση ή οποιαδήποτε μικτή τεχνική.
Το ποιοτικότερο προϊόν της αγοράς για αυτού του είδους την εργασία είναι το Powerprint της σειράς οικολογικών και φιλικών προς στο περιβάλλον και τον άνθρωπο προϊόντωνPowertex.
Σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο tranfer glaze το Powerprint προσφέρει 100% πιστή αντιγραφή της όποιας εικόνας πάνω σε οποιοδήποτε απορροφητικό υλικό, διατηρώντας ολοζώντανες καιαναλλοίωτες τις αποχρώσεις.

Η διαδικασία δεν έχει καμιά ιδιαίτερη δυσκολία, περνάτε το υγρό με πινέλοτόσο στην επιφάνεια μεταφοράς όσο και στην εκτύπωση της εικόνας/φωτογραφίας που έχετε επιλέξει, ακουμπάτε το χαρτί πάνω στην επιφάνεια που θέλετε να μεταφερθεί η εικόνα, με τα χέρια σας και την βοήθεια μιαςσπάτουλας το "ισιώνετε" αφαιρώντας όλον τον αέρα στα κενά και θερμαίνετε την επιφάνεια για περίπου 10 λεπτά με το πιστολάκιμαλλιών.

Όταν στεγνώσει με ένα βρεγμένοπανάκι ή σφουγγάρι τρίβετε έως ότουαφαιρεθεί από την επιφάνεια και το τελευταίο υπόλειμμα χαρτιού και ...αυτό ήταν.
Η εικόνα σας έχει μεταφερθείολοζώντανη, ακριβώς ίδια όπως στο χαρτί, πάνω σε οποιαδήποτεεπιφάνεια έχετε επιλέξει.

Τελευταίο στάδιο, όπως και σε κάθε τύπου παρόμοιες κατασκευές, το πέρασμα με προστατευτικό βερνίκι.

Δείτε στο video πως ακριβώς θα το κάνετε
και το ...τρυκ για να κρατήσετε σταθερό το πιστολάκι






Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα δουλέψετε πάνω σε κάθε είδους επιφάνεια π.χ για να μεταφέρετε εικόνες από φωτογραφίες, κάρτες, περιοδικά κλπ. πάνω σε πέτρινες, ξύλινες, μεταλλικές, πήλινες ή υφασμάτινες επιφάνειες, στα πάντα εκτός από πλαστικό.


Είναι πραγματικά ένα εξαιρετικός και ιδιαίτεραοικονομικός τρόπος για να δημιουργήσετε καμβάδες-πίνακες με κεντρικό θέμα φωτογραφίες σας αλλά και κάθε είδους πολύ όμορφα διακοσμητικά αντικείμεναγια το σπίτι.
Οι εφαρμογές είναι πραγματικά ...άπειρες αφούμεταφοράοποιασδήποτε εικόνας μπορείτε να κάνετε πάνω σευφασμάτινα αντικείμενα (π.χ τσάντες, μπλούζες, διακοσμητικά μαξιλάρια κλπ) δημιουργώντας πολύ όμορφα και προσωπικά δώρα, πάνω σε ένα απλό κομμάτι ξύλο, κεραμίδια κλπ. ενώ ο συνδυασμός του Powerprint με τα υπόλοιπα προϊόντα Powertex σε έργα μικτών τεχνικών σας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσετε πραγματικά έργα τέχνης.

Για τα σημεία πώλησης του Powerprint όπως και όλων των άλλων προϊόντων Powertex αλλά και για τα σεμινάρια-παρουσιάσεις για όσους επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για το συγκεκριμένο προϊόν και τις τεχνικές δημιουργικής αξιοποίησής του θα βρείτε στο powertex.gr.

Και...

* Το "μυστικό" για απόλυτα πετυχημένοαποτέλεσμα είναι τόσο στην επιφάνειαμεταφοράς όσο και στο χαρτί με την εικόνα σας, να μην υπάρχει το παραμικρό σημείο που δεν έχει περαστεί με το Powerprint.
Αν υπάρξουν τέτοια σημεία στο τελικόαποτέλεσμα θα εμφανίζονται "κενά" σαν κουκίδες στο χρώμα που έχει η επιφάνεια μεταφοράς. Βεβαιωθείτε λοιπόν πρινακουμπήσετε το χαρτί ότι κάθε σημείο έχει περαστεί με το πινέλο και στην συνέχεια ότι με την σπάτουλα ή τα χέρια σας έχετε αφαιρέσει όλα τα κενά αέρος και η εικόνα εφάπτεται πλήρως πάνω στην επιφάνεια μεταφοράς.
*Για να εξοικειωθείτε ευκολότερα με την όλη διαδικασία,ξεκινήστε με την μεταφορά εικόνων μικρού μεγέθους και χωρίς να ξεχνάτε ότι πιθανές μικροατέλειες στο τελικό αποτέλεσμα μπορείτε να τις "διορθώσετε" χρησιμοποιώντας ακρυλικάχρώματα, πατίνες κλπ. και γενικά να ...παρέμβετε στην εικόνα, για περισσότερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, με όποιον τρόπο εσείς θέλετε.

*Για το τελικό στάδιο κατασκευής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιου είδους προστατευτικό βερνίκι επιθυμείτε, όμως τα βερνίκια (σε γκλος και ματ υφή) του Powertex είναιεξαιρετικά υψηλής αντοχής, κάνουν τις κατασκευές αυτέςπλήρως αδιάβροχες και κατάλληλες να παραμείνουν ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους για πολλά χρόνια εντελώς αναλλοίωτες από τις καιρικές συνθήκες κάτι που δεν συμβαίνει με τα απλά προστατευτικά βερνίκιαγενικής χρήσης.
*Δουλεύοντας μεταφορά εικόνας πάνω σε υφασμάτινεςεπιφάνειες π.χ μια πάνινη τσάντα ένα μπλουζάκι κλπ. τοποθετήστε ανάμεσα στις δυο πλευρές του υφάσματος 1-2 χοντρά περιοδικά έτσι ώστε η πίσω πλευρά να μείνει στεγνή και ανεπηρέαστη από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε.


soulouposeto.gr/2015/10/blog-post_15.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top