0

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας ένα εκπληκτικό χαλάκι απο μάλλινα μπαλάκια - Pinochio rug!

Το συγκεκριμένο χαλάκι μπορεί να το έχετε δει να μοστράρει σε σελίδες περιοδικών ή στο Internet. Είναι ένα πανέμορφο χαλάκι για το σπίτι φτιαγμένο με μπάλες απο μαλλί. Συνήθως είναι πολύχρωμο και θυμίζει μικρές τσιχλόφουσκες! Είναι το λεγόμενο Pinocchio Rug!

Η τιμή του για να αγοράσετε ένα έτοιμο είναι λίγο απλησίαστη ειδικά στους καιρούς που διανύουμε στην όμορφη κατα τ'άλλα Ελλαδίτσα μας. Είναι γύρω στα 700 - 1000 €! Εγώ όμως σας έχω τη λύση! Θα το φτιάξετε μόνοι σας. Oh yes μόνοι σας!. Απλά καθάρα και οικονομικά. Φυσικά όμως όπως όλα τα ωραία πράγματα θέλει υπομονή!

Δεν είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάνετε. Απλά να φτιάξετε τα μπαλάκια και να τα ράψετε όλα μαζί. Όπως όμως σας είπα και παραπάνω θέλει αρκετή υπομονή και επιμονή :-D.





Βήμα 1 - Τι θα χρειαστείτε:








Το συγκεκριμένο χαλάκι έχει διάμετρο περίπου 55εκ και κάθε μπαλάκι 2εκ. Το μαλλί που θα χρειαστείτε γι' αυτές τις διαστάσεις είναι περίπου μισό κιλό το οποίο μπορείτε να αγοράσετε είτε απο κάποιο τοπικό κατάστημα με κλωστές νήματα κτλ. ή να το παραγγείλετε σε διάφορα χρώματα απο το Internet.


- Μαλλί
- Υγρό πιάτων και νερό
- Πλαστικά δοχεία
- Χαρτί κουζίνας
- Κλωστή νάϋλον και βελόνα
- Υπόμονη και χρόνο!

Βήμα2 - Πώς φτιάχνουμε τα μπαλάκια:


Γεμίστε το ένα δοχείο με λίγο απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό και το άλλο δοχείο με κρύο νερό.
Πάρτε στα χέρια σας μία τούφα μαλλί, κάντε τη μία μπάλα και βουτήξτε τη μέσα στο ζεστό σαπουνόνερο. Βγάλτε τη και στίψτε τη μέσα στην παλάμη να φύγει το πολύ νερό.
Τοποθετήστε την υγρή τούφα απο μαλλί στην παλάμη σας και με την άλλη αρχίστε να το κάνετε μπαλάκι με κυκλικές κινήσεις.
Μόλις έχει γίνει μία μπάλα τη βουτάτε στο κρύο νερό να ξεπλυθεί. (Όσο περισσότερο τη δουλεύετε τόσο μικρότερη και πυκνότερη γίνεται.

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες για βοήθεια:











Μόλις φτιάξετε κάμποσα δοκιμάστε τα στο πάτωμα να δείτε εαν σας φτάνουν για να αρχίσετε την τελική συναρμολόγηση. Εαν όχι συνεχίστε να φτιάχνετε μπαλάκια. Εαν ναι προχωρήστε παρακάτω!

Βήμα 3 - Ράβοντας μαζί τα μπαλάκια, τελική συναρμολόγηση:

Η πρώτη σκέψη θα ήταν να τα ράψουμε σε μία γραμμή όλα και μετά να τα τυλίξουμε και να ράψουμε μεταξύ τους, αλλά με αυτό το τρόπο μπορεί να μην είναι τόσο σταθερό και γερό.
Ο καλύτερος τρόπος είναι να ράψετε πρώτα κάμποσα μπαλάκια μεταξύ τους ώστε να σχηματίσουν ένα μικρό κύκλο και μετά να ράψετε κάθε μπαλάκι με το απο πάνω του. Δηλαδή να φτιάχνετε κομμάτι κομμάτι και να το ενώνετε στο χαλάκι.Ράβουμε με νάϋλον κλωστή.
Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες









Το πατάκι σας είναι έτοιμο!!!





Μπορείτε να δείτε και άλλες ιδέες παρακάτω! Εαν έχετε υπομονή και χρόνο μπορείτε να φτιάξετε ολόκληρα χαλιά για το σαλόνι την κρεβατοκάμαρα, το παιδικό δωμάτιο. Πανέμορφα, πολύχρωμα και ζεστά! Εκπληκτικά Pinocchio Rugs!























instructables
toftiaxa.gr/2014/10/ftiaxte-monoi-sas-ena-xalaki-apo-malli-pinochio-rug.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top