0

Πώς θα αφαιρέσεις εύκολα μια αυτοκόλλητη ετικέτα;


Τα περισσότερα προϊόντα του εμπορίου έχουν κολλημένο σε κάποιο σημείο της επιφάνειάς τους το λογότυπό τους ή, πιο συχνά, το γνωστό bar code. Αν λοιπόν σε ενοχλεί η αυτοκόλλητη ετικέτα και θέλεις να την αφαιρέσεις, ο πιο βολικός τρόπος είναι να τη ζεστάνεις: Η θερμότητα χαλαρώνει τη δύναμη ακόμα και της πιο δυνατής βιομηχανικής κόλλας. Αυτό που σου χρειάζεται είναι ένα πιστολάκι μαλλιών. Μόνο προσοχή: Το αντικείμενο από το οποίο θέλεις να αφαιρέσεις το αυτοκόλλητο δεν θα πρέπει να είναι ευπαθές στην υψηλή θερμοκρασία (πλαστικό κλπ.). Γι΄ αυτό σιγουρέψου για την ανθεκτικότητά του, ώστε να μην το καταστρέψεις!
Πώς θα το κάνεις:

Ρύθμισε το πιστολάκι στο μέγιστο της θερμοκρασίας του και κατεύθυνε τον ζεστό αέρα επάνω στο αυτοκόλλητο. Αφού το ζεστάνεις για 1 λεπτό, δοκίμασε να ξεκολλήσεις μια γωνία του. Αν δεν ξεκολλάει εύκολα, ζέστανέ το για ακόμα 1 λεπτό. Αν έχει μεγάλη επιφάνεια, δοκίμασε να το ζεστάνεις τμηματικά:

Άρχισε να αφαιρείς το αυτοκόλλητο μέχρι να αισθανθείς αντίσταση και στη συνέχεια ζέστανε περισσότερο το υπόλοιπο τμήμα του.

Όταν πρόκειται για αντικείμενα από γυαλί, ξύλο και πορσελάνη μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λευκό ξίδι: Μούλιασε καλά για μερικά λεπτά την αυτοκόλλητη ετικέτα με το ξίδι, ώστε να το απορροφήσει, και κατόπιν τρίψε τη με ένα σφουγγάρι ξεπλένοντας στο τέλος με ζεστό νερό.




bimag.gr/pws-tha-afaireseis-eykola-mia-aytokollhth-etiketa/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top