0

Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης : Φτιάχνω Σπρέι πιπεριού στο σπίτι (Εύκολο, γρήγορο και νομιμοφανές).

Είναι γνωστό ότι το σπρέυ πιπεριού στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή απαγορεύεται από το νόμο. Η παρακάτω συνταγή προτείνεται και είναι εύκολη, δεν συγκαταλέγεται στις απαγορεύσεις του νόμου - αφού δεν περιέχει προωθητικό αέριο, ούτε απαγορευμένη ουσία και το σημαντικότερο μπορεί να παρασκευασθεί ακόμα και από παιδιά μέσα σε λίγα λεπτά.

Φυσικά μπορείτε να έχετε από τώρα μαζί σας. Απλά το τοποθετείτε σε ένα μπουκαλάκι από άρωμα (με βαπονιζατέρ) και έτσι δεν πρόκειται ποτέ και κανένας να σας πει τίποτα.

Πάμε να δούμε όμως πως το φτιάχνουμε:

Καταρχήν θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά και στοιχεία:


καυτερό κόκκινο πιπέρι. Όσο πιο καυτερό τόσο πιο καλά.
ασετόν (καθαρό, όχι αυτό με τα αρώματα ή το χρωματισμένο), θα το βρείτε σε μαγαζιά με χρώματα.
baby oil (όχι αρωματικό, το απλό)
ένα φίλτρο γαλλικού καφέ (χάρτινο)
ένα κουτάλι της σούπας
δύο ποτήρια γυάλινα των 250ml (τύπου ουίσκυ)
ένα μίξερ ηλεκτρικό ή χειρός (αναδευτήρας) ή ηλεκτρικό σεϊκέρ.
ένα παλιό μπουκαλάκι αρώματος με βαπονιζατέρ
Ένα χωνί
Ένα ανεξίτηλος μαρκαδόρος με λεπτή μύτη (0,5 έως 0,7 το πολύ) για να μην επηρεάζονται οι δοσολογίες.
Ένας χάρακας (εκατοστά - χιλιοστά/ ο κλασσικός του σχολείου)


Η διαδικασία παρασκευής του σπρέι είναι αρκετά απλή.

Στο πρώτο ποτήρι βάζουμε καταρχήν δύο κουταλιές της σούπας καυτό πιπέρι. Σημειώνουμε στην έξω πλευρά του ποτηριού την στάθμη του πιπεριού με έναν μαρκαδόρο . Υπολογίζουμε 1,2 εκατοστά προς τα πάνω και τραβάμε νέα γραμμή. Μετράμε ακόμα 0,5 εκατοστά και τραβάμε και τρίτη γραμμή.

Στο δεύτερο ποτήρι τοποθετούμε το φίλτρο καφέ και το βάζουμε στην άκρη (πρέπει να το έχουμε έτοιμο γιατί δεν πρέπει να χαθεί χρόνος).

Στη συνέχεια στο πρώτο ποτήρι με τις γραμμές προσθέτουμε το ασετόν. Το ασετόν το βάζουμε σιγά σιγά για να μην σβολιάσει το πιπέρι και κουνάμε το ποτήρι με αργές μικρές κυκλικές κινήσεις. Το ασετόν θα πρέπει να καλύψει το πιπέρι και να φθάσει στην δεύτερη γραμμή (1,2 εκατ. πάνω από τη στάθμη του πιπεριού όπως είπαμε παραπάνω).

Ανακατεύουμε το πιπέρι και το αλκοόλ με αργές κυκλικές κινήσεις για περίπου δύο λεπτά και στη συνέχεια το βάζουμε για 8 λεπτά στο ηλεκτρικό μίξερ (με έναν αναδευτήρα) ή στο σέικερ του φραπέ ή χειροκίνητα με απλό αναδευτήρα για 12 λεπτά. Στο ηλεκτρικά μηχανήματα προσέχουμε να τα έχουμε σε μικρή ταχύτητα καταρχήν για να μην πιτσιλίσουν (και λογικό λόγω ασετόν να είναι ιδιαίτερα καυστικά) αλλά και για να μην χάσουμε τις αναλογίες.

Είναι σημαντικό να ελέγχουμε τη στάθμη του ασετόν. Αν πχ δούμε ότι λόγω αφομίωσης και εξάτμισης - μέχρι τα πρώτα 4 συνολικά λεπτά απο την ώρα που βάζουμε το ασετόν - το μείγμα μας μειωθεί, τότε συμπληρώνουμε ασετόν μέχρι να φθάσει στη δεύτερη γραμμή. Μετά τα 4 λεπτά δεν υπάρχει λόγος και θα μας δημιουργήσει πρόβλημα στην ομοιογένεια.

Αφού περάσει ο χρόνος και έχουμε ένα 100% ομοιογενές μείγμα και το πιπέρι πλέον δεν φαίνεται ούτε σαν κόκος/σκόνη, μπορούμε να προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση.

Εδώ θα βάλουμε το baby Oil. Και εδώ το λάδι το βάζουμε σιγά σιγά μέχρι να φθάσουμε στην τρίτη γραμμή. Μετά πάλι στο σέικερ το μίξερ χτυπάμε το μείγμα έντονα για ακόμα 5 λεπτά (με το χέρι 7 λεπτά).

Αφού χτυπηθεί καλά το μείγμα μας, τότε το τοποθετούμε προσεκτικά στο δεύτερο ποτήρι με το φίλτρο. Αδειάζουμε το διάλυμα που φτιάξαμε. Λογικά τα υπολείμματα που θα μείνουν στο φίλτρο θα είναι ελάχιστα (βασικά μόνο χρώμα) αν έχετε ακολουθήσει κατά γράμμα τους χρόνους.

Αυτό που θα μείνει στο δεύτερο ποτήρι είναι το διάλυμα μας. Το τοποθετούμε στο παλιό μπουκαλάκι αρώματος με βαποριζατέρ και είμαστε 100% έτοιμοι. Το μείγμα έχει ελάχιστες απώλειες και αν το βαπονιζατέρ είναι καλό τότε μπορούμε να το έχουμε για 2,5-3 χρόνια χωρίς καμία απώλεια δυνατοτήτων.

Αραιά και που το ανακινούμε ελαφρά. Αν το έχουμε στην τσάντα μας και είμαστε έστω και λίγο κινητικοί τότε ούτε αυτή η ελαφρά ανάδευση δεν χρειάζεται.

Φτιάξτε το, βάλτε το στη τσάντα και αχρείαστο να είναι.




wowapp.com/w/zaxarias/Zaxarias-Mytilinios
etoimotita-enallaktiki-diaviosi.blogspot.gr/2016/03/blog-post_15.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top