0
Πώς θα… μυρίζει η ταυτότητά σου στο μέλλον;

Οι επιστήμονες εξετάζουν την πιθανότητα να μας ταυτοποιούν μέσω της μυρωδιάς του σώματός μας! Αφού η προσωπική μας οσμή αναγνωρίζεται από μέτρα μακριά (και αλλάζει ελάχιστα με την πάροδο του χρόνου), όπως ισχυρίζονται, τι καλύτερο από ένα νέο ανιχνευτικό μηχάνημα – λαγωνικό; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανίχνευση της μυρωδιάς μας είναι μία από τις αποτελεσματικότερες και ακριβέστερες μεθόδους αναγνώρισης και ταυτοποίησής μας, όπου και όταν χρειάζεται να δείξουμε την ταυτότητα ή το διαβατήριό μας.
Φακέλωμα… των οσμών

Ερευνητές της Ομάδας Βιομετρικής, Βιοσημάτων και Ασφάλειας του Πολυτεχνείου της Μαδρίτης, σε συνεργασία με την εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Ilía Sistemas, εργάζονται επάνω σε μια νέα τεχνική εντοπισμού του ποιος είναι ποιος, βασισμένη στην ανίχνευση της προσωπικής μυρωδιάς κάθε ανθρώπου. Μόλις τελειοποιηθεί, θα αρκεί να πλησιάσουμε ένα μηχάνημα που θα μας μυρίζει σαν… εξασκημένο κυνηγόσκυλο για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά μας, αλλά και να ανιχνευθούν τυχόν παράνομες ουσίες που κουβαλάμε επάνω μας. Το μόνο που δεν μας έχουν εξηγήσει είναι το πώς και πότε θα γίνεται η αποθήκευση της μυρωδιάς μας στον προσωπικό μας φάκελο.
Έφαγα σκόρδο, να περάσω;

Η ακρίβεια του μηχανήματος αναμένεται να ξεπεράσει το 85%. Βέβαια η μυρωδιά του σώματος μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τη διατροφή, τις αλλαγές στη διάθεση ή κάποια ασθένεια που περνάμε. Όμως οι επιστήμονες επιμένουν ότι η νέα μέθοδος μπορεί να τα καταφέρει, αφού έχει τεράστιες δυνατότητες. Όπως επίσης και εφαρμογές, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανιχνεύσει πρώιμα σημάδια καρκίνου του παχέος εντέρου και λευχαιμίας.
bimag.gr/pws-tha-myrizei-h-taytothta-sou-sto-mellon/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top